Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausias BMW „dragsteris“ bus parduodamas aukcione

Ištikimiausi BMW markės modelių fanai puikiai žino tokį 6-ajame dešimtmetyje gaminą „Isetta“ automobilį. Taip, tai – ta pati triratė transporto priemonė, taip ir nepasižymėjusi nei dinaminėmis savybėmis, nei vikrumu.
„BMW Isetta Dragster“
„BMW Isetta Dragster“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 BMW Aukcionas

Negana to, šie modeliai turėjo tik vienerias duris, kurios buvo montuojamos priekyje, o tų laikų transmisija neturėjo atbulinės pavaros. Taigi, tokia „mirties kapsule“ privažiavus prie pat sienos bei nesulaukus, kas automobilį nuo jos galėtų atstumti, galima ir numirti.

Visgi, šis „Drag“ lenktynėms paruoštas „Isotta“ yra kiek kitoks. Jis dėl prailgintos galinės dalies su milžinišku spoileriu yra bene dvigubai ilgesnis už bazinius tokius automobilius, tačiau įdomu tai, kad galinį ratą per dviejų laipsnių mechaninę transmisiją suka 8,2 litro V8 „Chevrolet“ jėgainė su mechaniniu kompresoriumi.

Teigiama, kad šio variklio generuojama galia siekia 730 AG. Galbūt visa tai nuskambės juokingai, tačiau šio motoro galia yra net 76 kartus didesnė nei bazinių „Isetta“ variklių (9,5 AG). Priekinius „dragsterio“ ratlankius, apautus „B. F. Goodrich“ padangomis laiko dabartinės kartos BMW M3 pakaba. 

Pranašaujama, kad 1959-ųjų „BMW Isetta Dragster“ bus parduodamas „RM“ aukcione („RM Auctions“). Tikėtina, kad automobilio kaina išaugs iki 75-100 tūkst. JAV dolerių (193-257 tūkst. Lt).

Šioks toks pastebėjimas: jeigu ne masyvus spoileris, žiūrint į šį automobilį iš profilio būtų sunku suprasti, kur yra priekis, o kur – galas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius