Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelio darbai Panerių gatvėje: išsikišęs ekskavatorius sukėlė pavojų vairuotojams

Kauno Vilijampolėje, Panerių gatvėje vykę kelio darbai suglumino ten važiavusį kaunietį Marijų. Redakcijai atsiųstame laiške jis nurodo, kad darbai vyksta nepaženklintoje, neaptvertoje zonoje, technika išsikiša ir į važiuojamąja kelio dalį, o vairuotojai priversti pažeisti Kelių eismo taisykles. Šiuos darbus atliekančios UAB „Požeminės linijos“ atstovas tikina, kad tai buvo tik labai trumpas reiškinys, o eismo tvarka suderinta su policija ir savivaldybe.
Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune
Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune / 15min skaitytojo Marijaus nuotr.

Rugpjūčio pradžioje 15min skaitytojas Marijus pasidalino vaizdais iš tvarkomos Panerių gatvės Kaune. Šioje vietoje darbų vieta pažymėta neaiškiais ir niekur nereglamentuotais ženklais, darbininkai pluša nepaženklintoje važiuojamojoje dalyje. Dėl to kyla saugumo problemų apvažiuojant remonto vietą.

15min skaitytojo Marijaus nuotr./Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune
15min skaitytojo Marijaus nuotr./Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune

„Dėl to, kad nėra paženklinta laikina eismo organizavimo tvarka, vairuotojai atvažiuojantys nuo Lapių miestelio pusės yra verčiami kirsti dvigubą ištisinę liniją ir išvažiuoti į priešingos krypties eismo juostą. Be to, sunkiasvorė technika ant kelio užstoja vaizdą, todėl beveik nėra galimybės įsitikinti, ar saugu yra atlikti tokį manevrą“, – dėstė Marijus.

VIDEO: Remonto darbai Kauno Panerių g. kelia pavojų eismo dalyviams

Eismas iš kitos darbų pusės, nuo Varnių gatvės, pasak kauniečio, nėra niekaip apribotas, o darbų vieta – nepažymėta, tad eismas vyksta įprasta tvarka, vairuotojai važiuoja nemažindami greičio. Taip pat darbininkų technika neišsitenka tose dviejose eismo juostose, kur vyksta tvarkymo darbai, todėl ekskavatoriaus atskiros dalys vis tiek išsikiša ir manevruoja net toje eismo juostoje, kurioje eismas neribojamas (nuo Varnių g. pusės), o vairuotojai, važiuojantys nuo Lapių miestelio pusės, priverstinai turi judėti priešingos krypties eismo juosta.

VIDEO: Remonto darbai Kauno Panerių g. kelia pavojų eismo dalyviams: ekskavatorius išsikiša į eismo juostą

Marijus pridūrė, kad ši situacija jam panaši į neseniai Kėdainių rajone įvykusią nelaimę, kai ekskavatoriaus kaušas užkliudė automobilį.

„Nes ir pačiam Panerių gatve važiuoti baisu, o naujos istorijos išgirsti apie sutraiškytus automobilius nesinori“, – teigė kaunietis, pridūręs, kad vaizdo medžiagą policijai perdavęs.

VIDEO: Remonto darbai Kauno Panerių g. kelia pavojų eismo dalyviams: ekskavatorius kaušas apsisuka virš važiuojamosios kelio dalies

Darbų rangovas: tai tebuvo momentinis išsikišimas

Kauno miesto savivaldybės atstovas spaudai Arnoldas Bukelis 15min nurodė, kad šioje Panerių gatvės vietoje buvo tiesiami nuotekų tinklai. Darbus vykdė bendrovės „Kauno vandenys“ rangovas UAB „Požeminės linijos“.

Susisiekus su „Požeminės linijos“ atstovu Tomu Šiauliu, paaiškėjo, kad tai ekskavatoriui reikėjo užpilti skaldą, tad todėl technika galėjo išlįsti iš darbų zonos ribos. Jis pripažįsta, kad gal nebuvo pakankamai dėl to sureaguota, tačiau, tikina, kad toks ekskavatoriaus išsikišimas buvo momentinis.

15min skaitytojo Marijaus nuotr./Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune
15min skaitytojo Marijaus nuotr./Remonto darbai Panerių gatvėje, Kaune

„Eismo schemas, aptvėrimo ir ženklinimo klausimus susiderinę ir su savivaldybe ir su policija, čia toks pavienis reikalas, kad tiesiog reikėjo užpilti skaldą, ir ekskavatorius pervažiavo. Ten buvo epizodinis dalykas, žmogus tokią akimirką tiesiog užfiksavo. Mes atsižvelgėme į šią situaciją, manau, kad ateityje tai nepasikartos“, – 15min nurodė T.Šiaulys.

Jis patikino, kad darbai iš esmės yra baigti, netrukus ruošiamasi išasfaltuoti iškastą kelio dangos dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius