Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė „Balkanų takais“: 2. Startas, naujos kliūtys ir stereotipus griaunanti Lenkija

Keturi lietuviai sumąstė neeilinį iššūkį: senu „Mercedes-Benz W123“ įveikti daugiau nei dešimt Europos valstybių ir iš Lietuvos nusigauti į Graikijos sostinę Atėnus. Jų kelyje, be Graikijos ir Lietuvos, laukia Lenkija, Čekija, Austrija, Slovėnija, Kroatija, Bosnija ir Hercogovina, Juodkalnija, Albanija bei Makedonija.
„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje
„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje

Rugpjūčio 23 diena. Ankstyvas šeštadienio rytas. Bundanti Marijampolė išleidžia į kelią keturis, 6000 kilometrų senu automobiliu pasirįžusius įveikti jaunuolius. Artimiausi draugai, nepatingėję atsikelti 6 valandą ryto, paskutinį kartą palinki sėkmės ir paspaudžia rankas. Viskas. Kelio atgal nėra. 7 mėnesius trukęs pasiruošimas baigėsi. Gerai nusiteikę, akimis palydime paskutinius Lietuvos miestus.

Lenkija pasitinka rami. Gerokai ramesnė, negu buvo tikėtasi. Atstumus tarp pasirinktų sustojimų kaimyninėje šalyje įveikiame be didesnių pastangų.

„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje
„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje

Atrodo, iki tol, neišsenkamas geros nuotaikos užtaisas pamažu dingo. Du ekipažo nariai nejuokais sunerimo, išgirdę keistus garsus mūsų automobilyje. Dar blogiau, sustoję pastebime, kad iš reduktoriaus laša tepalas. Šypsenos galutinai dingo iš visų veidų.

Judam toliau, su naivia mintimi, šeštadienio vakarą surasti dirbantį meistrą. 60 kilometrų nuo Katovicų miesto nutolusiame mažame miestelyje, pavyksta surasti vietinį ūkininką, kuris ne tik draugiškai pasišauna mums patarti ką daryti toliau, tačiau ir sutinka kitos dienos rytą atsigabenti mechaniką, už simbolinę kainą sutaisyti gedimą bei suorganizuoja nakvynę jo draugo namuose. Gestų kalbą puikiai įvaldęs lenkas itin noriai bendrauja su nepažįstamais atvykėliais iš Lietuvos.

„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje
„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje

Nustebinti tokio svetingumo, neturime kito pasirinkimo, kaip tik priimti šį pasiūlymą. Kupini naujų vilčių krentame į minkštas lovas ir nekantraudami laukiame rytojaus!

Kitos dienos rytas. Vos nubudę, skubame pas mūsų naujai sutiktą bičiulį. Viltį pakeičia nusivylimas. Nors tenka pripažinti, jog pernelyg nenustebome sužinoję, jog mūsų sutarto mechaniko nebus. Neva susirgęs ir paguldytas į ligoninę specialistas atvykti negali. Ką gali žinoti…

„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje
„Balkanų takais“ kelionės pradžia Lenkijoje

Tačiau to paties miestelio pakraštyje, pavyksta atrasti prabangiais keturačiais bei motociklais besipuikuojantį servisą. Tačiau pigiomis kainomis iš pirmo žvilgsnio nekvepianti dirbtuvė įkvepia optimizmo. Vietinis darbininkas sutinka nemokamai keltuvu kilstelti Hermį bei „pavaišinti“ jį tepalais. Maža to, šis sugeba patikinti, kad didelių nuostolių čia nėra. Atsidėkoję siuvenyrais iš Lietuvos, pagyvėjusiomis nuotaikomis judame toliau. Horizonte Viena!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius