Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienio reido metu pareigūnai matavo automobilių taršumą: statistika nustebino

Ketvirtadienį Vilniuje Laisvės prospekte Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai su Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojais ir policijos pareigūnais surengė reidą.

Reido metu buvo matuojami anglies monoksido (CO) kiekiai automobilių išmetamosiose dujose bei dyzelinių automobilių dūmingumas. Automobilių vairuotojai už neatitikimus leistinoms normoms baudžiami.

Reido tikslas – atkreipti dėmesį į problemą. Kaip 15min sakė Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai, patikrinimų metu vidutiniškai 10 proc. automobilių neatitinka normų, nustatytų gamintojo (priklausomai nuo modelio ir pagaminimo metų).

Tačiau šį kartą rezultatai pranoko lūkesčius: tuo metu, kai filmavome reportažą, tik viena iš 15-os patikrintų transporto priemonių neatitiko normatyvų.

Techninių apžiūrų statistika

Nenorėjęs savęs įvardyti darbuotojas taip pat atkreipė dėmesį, kad kai kurie netvarkingų automobilių vairuotojai mėgsta teisintis, neva „vos prieš savaitę TA stotyje viskas buvo gerai, o dabar dūmingumas padidėjo“.

Asociacijos „Transeksta“, vienijančios techninių apžiūrų įmones, atstovas Renaldas Gabartas patikslino, kad techninių patikrų metu apytikriai 10,08 proc. benzininių automobilių nustatomas per didelis išmetamųjų dujų kiekis. O perteklinis dūmingumas – 9,22 proc. dyzelinių automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius