Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda skęsta pusnyse, kelininkams žadamos baudos

Pusnynai kiemuose, gatvėse ir šalikelėse. Darbo savaitė klaipėdiečiams ir kelininkams prasidėjo iššūkiais. Pirmadienį į gatves išriedėję miestiečiai keiksnojo prastai valytas gatves, automobiliai strigo pusnyse, tačiau kelininkai sako dirbę visą naktį, vis dėlto kova, kai be perstojo sninga, tarsi Sizifo darbas.
Dėl gausiai iškritusio sniego kiemai Klaipėdoje sunkiai pravažiuojami
Dėl gausiai iškritusio sniego kiemai Klaipėdoje sunkiai pravažiuojami / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pirmadienio rytą Klaipėdos savivaldybės atstovai išsiruošė apžiūrėti, kaip nuvalytos uostamiesčio gatvės. Miesto tvarkymo skyriaus atstovai negailėjo karčių žodžių kelininkams ir sakė esą išvesti iš kantrybės. Teigiama, jog pagal GPS duomenis, kelininkai gatves baigė valyti 6 ryto, esą net neprasidėjus automobilių pikui.

Specialistai įvertino, jog gatvės bei šaligatviai nuvalyti netinkamai. Darbuotojai fiksuoja situaciją, kelininkams greičiausiai bus skirtos baudos. Sausio viduryje dvi miestą prižiūrinčios įmonės, „Ecoservice“ ir „Žemkasa“, sulaukė po 1 500 eurų baudų. Šįkart baudos gali būti dar didesnės.

Bendrovės „Žemkasa“ Žiemos tarnybos vadovas Julius Starkus 15min teigė, jog technika be perstojo darbavosi 15 valandų, per kurias nuolat snigo ir pustė. Priekaištai, jo manymu, yra per ankstyvi, mat, pagal numatytą tvarką, kelininkai per porą valandų po snigimo privalo sutvarkyti kelius.

„Važiavo visa technika, valė, bet sunkiai sekėsi, nes nuvalius už dešimt minučių vėl apipustyta. Ryte nustojo snigti, tvarkome. Juk žiema, kiek fiziškai įmanoma, dirbame, sąlygos tokios. Pagal įstatymą privalome nuvalyti sniegą per kelias valandas po pūgos“, – sakė J.Starkus.

Pagal įstatymą privalome nuvalyti sniegą per kelias valandas po pūgos, – sakė J.Starkus.

Dėl sausio viduryje skirtos baudos J.Starkus sakė nuo komentarų susilaikysias, o jei bus skirta dar viena bauda irgi „pasiliksiąs vidiniam aiškinimuisi“.

Sausio viduryje, pasak atstovo, buvo iškritęs šlapias sniegas, šįkart – purus, lengvai pustomas, tad darbuotis nelengva.

Bendrovė į gatves šiąnakt buvo išsiuntusi aštuonis mechanizmus – šešis barstytuvus su valytuvais ir du valančius buldozerius.

Anot J.Starkaus, vakare vėl laukiama pūgos.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Dėl gausiai iškritusio sniego kiemai Klaipėdoje sunkiai pravažiuojami
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Dėl gausiai iškritusio sniego kiemai Klaipėdoje sunkiai pravažiuojami

Sizifo darbas

Viešąsias erdves valančios bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas 15min teigė, jog visi turi suprasti, kad žiema krečia pokštus ir taip greit susitvarkyti neįmanoma.

„Tvarkomės, ką naktį nuvalėme, vėl užpustė. Kelininkai pravažiuodami užverčia mums sniegą nuo dviejų eismo juostų ant dviejų metrų šaligatvio ir kažkur reikia padėti tą sniegą. Šiuo metu nebesninga, tad greit pradės matytis valymo rezultatas, nes kad ir pravažiuoji sningant, atsisuki ir vėl tas pats. Sizifo darbas, bet taip jau yra. Ne taip dažnai sninga, nėra slidu, žmonės gali praeit, bet suprantame, kad nepatogumų yra. Sniego dar turėsim ir ryt, o vėliau jau prognozuojamas atšilimas“, – sakė G.Valašinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius