Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai neteko kantrybės dėl pakelės „trantų“: „Tai paveldas!“

Klaipėdiečiai, metų metus bandę atkreipti dėmesį dėl gatvėse numestų automobilių su reklaminiais užrašais, prarado viltį, kad juos išgirs miesto valdžia. Ironizuodami jie paskelbė šiuos automobilius paveldo dalimi.

Aktyvūs klaipėdiečiai susuko šmaikštų vaizdo siužetą. Jame teigia kovosiantys už senus pakelėse numestus „opelius“, „citroenus“ ir „tojotas“, nes šie – mūsų paveldo dalis.

Iškulti langai, pradurtos padangos, rūdys, išplėštos bagažinės – tik meno instaliacijos dalis.

Netekę kantrybės jie sukūrė siužetą, kuriame aiškiai pasako, kad nebėra kitos išeities, kaip skelbti šias mašinas paveldo dalimi, kultūros paminklu ir dar labiau saugoti. Tai esą – istorinė Klaipėdos vertybė. Tai ir šunų prieglauda, ir benamių užuovėja.

Vienas iš šios akcijos sumanytojų, fondo „Veik“ kūrėjas Michailas Andrijanovas jau kelerius metus vis aktyviau kalba apie šią problemą mieste. Tačiau jaučiasi atsimušęs į tvirtą valdininkų sieną. Anot jo, susidaro įspūdis, kad teisės aktai bejėgiai šioje situacijoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Bandydami ironizuoti klaipėdiečiai kėlė mintį, kad senus, reklama apklijuotus automobilius derėtų paskelbti vertybe.
Asmeninio archyvo nuotr./Bandydami ironizuoti klaipėdiečiai kėlė mintį, kad senus, reklama apklijuotus automobilius derėtų paskelbti vertybe.

„Suskaičiavau, kad vien mieste tokių automobilių yra apie penkiasdešimt. Akivaizdu, kad jos neeksploatuojamos, tačiau mūsų miesto teisės aktai nenumato galimybės jų nutempti. Vargu, ar kituose miestuose galėtų būti tokia problema“, – vardijo pašnekovas.

„Autosupirkimas“ ar „Superkame automobilius“ užrašais apklijuoti automobiliai jau kelerius metus tapę tarsi Klaipėdos dalimi. Seni, nebeeksploatuojami automobiliai pastatyti gerai matomose vietose ir tarnauja vietoje reklaminių skydų.

Klaipėdos savivaldybėje buvo surengtas ne vienas pasitarimas dėl šių automobilių. Paradoksas, tačiau uostamiestyje galiojantys teisės aktai užrašų ant automobilių nereglamentuoja kaip reklamos. Ir aiškėja, kad dauguma automobilių pastatyti taip, kad kelių eismo taisyklių nepažeidžia.

Michailo Andrijanovo nuotr./Matomose vietose pastatyti, akivaizdžiai neprižiūrimi reklama apklijuoti automobiliai, erzina dalį klaipėdiečių.
Michailo Andrijanovo nuotr./Matomose vietose pastatyti, akivaizdžiai neprižiūrimi reklama apklijuoti automobiliai, erzina dalį klaipėdiečių.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis ne kartą 15min yra teigęs, kad dėl šių automobilių – tarsi surištos rankos. Dauguma jų formaliai – techniškai tvarkingos ir pastatytos taip, kad nepažeistų taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius