-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klasikinių automobilių, saugaus eismo ir muzikos savaitgalis Lietuvoje

Rugsėjo 22–23 dienomis visą Lietuvą nuo Mažeikių iki Vilniaus sujungs pirmasis klasikinių automobilių ralis „ORLEN Lietuva Classic Rally“. Dviejų dienų džentelmeniško ir tikslaus vairavimo šventę šalies miestuose lydės saugaus eismo akcijos ir klasikinės muzikos kolektyvai.
„Orlen Lietuva Classic Rally“ žemėlapis
„Orlen Lietuva Classic Rally“ žemėlapis

„ORLEN Lietuva Classic Rally“ starto šventė šeštadienį prasidės Mažeikiuose 10 val. Miesto centre prie Šv. Asyžiečio bažnyčios miestiečiai galės apžiūrėti dvi dešimtis originalių klasikinių automobilių, dalyvauti saugaus eismo akcijose, kurias papildys Šiaulių miesto pučiamųjų orkestras ir šokėjos.

„Telšių regiono keliai“ prie klasikinių automobilių ralio varžybų prisidės Susisiekimo ministerijos parengtomis saugumo iniciatyvomis vaikams ir suaugusiems – Mažeikiuose ir Telšiuose bus galima išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius, o renginio metu bus dalinami leidiniai apie saugų eismą, šviesą atspindinčios liemenės ir atšvaitai.

„Automobilių skaičius ir eismo intensyvumas Lietuvoje didėja, tačiau inžinerinės priemonės pačios savaime neapsaugo eismo dalyvių nuo nelaimių keliuose, jeigu jie nesilaiko kelių eismo taisyklių. Tam būtinas ir didelis švietėjiškas darbas, kad kiekvienas suprastų, jog už savo gyvybę ir sveikatą atsako ir pats", – sakė valstybinės įmonės „Telšių regiono keliai“ direktorius Romualdas Kačerauskas.

11.00 val., nurimus lenktynių dalyvių mašinų gausmui, Mažeikių centrinės aikštės erdvę apgaubs nuostabi „Sostinės vario kvinteto“ muzika. Šis koncertas simboliškai pradės VI-ąjį tarptautinį meno festivalį „Mažeikiai 2012“, kurio meno vadovas yra Mažeikių Garbės pilietis profesorius Saulius Sondeckis.

Įveikę pirmąjį tikslaus laiko etapą, ralio dalyviai pravažiuos Žemaičių Kalvariją ir 13 val. 30 minučių atvyks į Telšių Turgaus aikštę. Ralio dalyvius čia pasitiks ir Žemaitijos sostinės gyventojams gros Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų instrumentų orkestras. Šio koncerto iniciatoriaus VĮ „Telšių regiono keliai“ atstovai, susirinkusiems dalins atšvaitus, liemenes su šviesą atspindinčiomis juostomis, knygutes, leidinukus ir kitas saugaus eismo priemones. Nuvažiavę tikslaus laiko etapus pro Varnius ir Kryžkalnį, pirmąją „ORLEN Lietuva Classic Rally“ dieną dalyviai pabaigs Raseiniuose.

Sekmadienį antroji ralio diena prasidės Kaune. Miesto širdis – Rotušės aikštė – klasikinių automobilių prisipildys nuo 10 val. ryto. Kauniečiams ir miesto svečiams gros Kauno pučiamųjų sekstetas „Brass Bravo“. Prie klasikinių automobilių Kaune prisijungs ir keletas iki Pirmojo Pasaulinio karo pagamintų motociklų.

16 val. „ORLEN Lietuva Classic Rally“ karavanas pasieks finišą Vilniaus Rotušėje. Sostinėje rengiamoje šventėje sėkmingai finišavusius dalyvius sveikins Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, o šventinę atmosferą kurs ir maestro Donato Katkaus diriguojamas orkestras.

Per dvi dienas „ORLEN Lietuva Classic Rally“ dalyviai įveiks 412 km ilgio kelionę, varžybų metu jie neviršys saugaus greičio. Dalyvių tikslas – tiksliai nuvažiuoti visą maršrutą saugiu vidutiniu greičiu, įvykdyti specialiąsias rungtis. Varžybų nugalėtojas bus renkamas pagal trijuose ruožuose įrengtas tikslaus laiko rungtis.

Senų klasikinių automobilių ralio dalyviai sutaria, kad šioms mašinoms muziejuose ar uždaruose garažuose – ne vieta. Be to, technikos puoselėtojams ir mėgėjams tai yra puiki proga pasirodyti Lietuvos visuomenei ir pažymėti šiemet šalyje minimus Muziejų metus, prie kurių savo iniciatyvomis prisideda ir bendrovė „ORLEN Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius