Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl bauda žvejui didesnė nei vairuotojui?

Praktika rodo, kad bauda už nelegaliai sužvejotą lašišą yra didesnė nei už partrenktą pėsčiąjį. Už sužvejotą lašišą – 600 eurų, o už partrenktą pėsčiąjį – perpus mažiau. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Keliai. Mašinos. Žmonės“ – reportažas apie atsakomybę ir didesnes baudas kelių eismo taisyklių pažeidėjams.
Policija
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kokias baudas už KET pažeidimus sumoka vairuotojai? Štai vieni dažniausių pažeidimų kelyje.

Kyla nepatogus klausimas: ką turi padaryti eismo dalyvis, kad gautų tokio dydžio baudą?

Važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui – bauda nuo 28 iki 86 eurų. Viršytas greitis nuo 20 iki 30 km/h – bauda nuo 28 iki 86 eurų. Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas – bauda nuo 115 iki 231 euro ir teisės vairuoti atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių.

Tuo metu už sugautą vieną lydeką žala gamtai siekia 158 eurus. Vienas ungurys atsieitų 316 eurų, geidžiamiausias žvejų laimikis lašiša – 633 eurus.

Prie visų šių skaičių, šiurkščiai pažeidus žvejybos taisykles, dar pridėkime administracinę baudą nuo 86 iki 289 eurų. Be to, konfiskuokime visus žvejybai naudotus įrankius.  Sumos – įspūdingos. Jei lašišą žvejys pagautų ichtiologijos draustinyje, žalos dydį reikėtų dauginti iš trijų kartų. Taigi, pavyzdžiui, lašišos išalkusiam žvejui jau kainuotų apie 2 tūkst. eurų.

Kyla nepatogus klausimas: ką turi padaryti eismo dalyvis, kad gautų tokio dydžio baudą?

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.