Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl galingiems, sportiškiems ir SUV automobiliams reikalingos ypatingos padangos?

Vokiečių „Continental“ padangų gamintojas siūlo ypatingai plačią šiuolaikinių lengvųjų automobilių, SUV ir visureigių, taip pat lengvųjų komercinių ir sunkiojo transporto žieminių padangų gamą. Nors visos padangos buvo sukurtos po tūkstančius valandų trūkusių tyrimų ir bandymų bei pasižymi naujausiomis technologijomis ir geriausiomis savybėmis, jos yra pritaikytos ne tik įvairiems metų laikams, bet ir skirtingiems automobiliams. Todėl padangos, skirtos mažiems ir lengviems miesto automobiliams, nėra tinkamos galingiems ir sportiškiems, taip pat SUV automobiliams ir visureigiams. O padangų paskirtį apibrėžia ne tik protektoriaus raštas, dydžių pasirinkimas, bet ir akimi nematomi padangos konstrukcijos elementai bei protektoriaus gumos sudėties ypatybės.
„Conti Technik Forum 2014“
„Conti Technik Forum 2014“ / „Continental“ nuotr.

Veržliems ir greitiems automobiliams skirtos padangos

Vienos tokių – „Continental WinterContact TS 850 P“ padangos, skirtos galingiems, greitiems ir sportiškiems vidutinės klasės ir prabangiems automobiliams (mažiems ir kompaktiniams automobiliams skirtos „Continental WinterContact TS 850“ padangos). Jos yra gaminamos nuo 16 iki 18 colių dydžio, o SUV automobiliams skirtos padangos siekia net 20 colių dydį. Šios padangos rinkoje debiutavo 2014 metais ir pakeitė pripažintas bei aukščiausiais rezultatais padangų bandymuose „Auto Bild“, „auto motor und sport“, „Auto Zeitung“ žurnaluose įvertintas „ContiWinterContact 830 P“ padangas.

VIDEO: Valdymas esant sniego dangai

Kaip ir pirmtakės, „Continental WinterContact TS 850 P“ yra sukurtos, kad drauge su šiuolaikinėmis elektroninėmis automobilio stabilumo sistemomis užtikrintų maksimaliai efektyvias sukibimo, valdymo ir stabdymo savybes. Šių žieminių padangų unikalaus protektoriaus rašto dizainas suteikia optimalų padangos stabdymo savybių ir elektroninės stabilumo sistemos veikimo efektą.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad šių padangų protektoriaus gumos mišinys pritaikytas europinei žiemai, tame tarpe mūsų šalies klimatui, kuomet tenka važiuoti tiek apsnigtais, tiek ir nuvalytais keliais, per lietų ir šlapdribą, taip pat spaudžiant šaltukui. Bene svarbiausia šių padangų savybė – geras sukibimas ir stabdymas ant ledo, sniego ir šlapio kelio, taip pat puikios automobilio valdymo savybės, esant permainingoms oro sąlygoms.

„Continental“ nuotr./„Conti Technik Forum 2014“
„Continental“ nuotr./„Conti Technik Forum 2014“

Itin svarbūs net ir nedideli pakeitimai

Žieminių „Continental WinterContact TS 850 P“ padangų „S–GRIP“ pavyzdžio protektorius turi didelį kiekį blokelių ir lamelių, o tai užtikrina geresnį sukibimą ant sniego. Taip pat, palyginti su pirmtake, padangos šoninės sienelės karkasas sustiprintas, o padangos kraštas yra žemesnis. Šie iš pažiūros nedideli pakeitimai lėmė, kad padanga dar greičiau ir tiksliau reaguoja į vairo pasukimą, o tai yra itin svarbu važiuojant galingu ir sportišku automobiliu.

VIDEO: Stabdymas ant sniego

Geram sukibimui posūkyje, važiuojant per sniegą, didžiausią įtaką turi vidinė padangos protektoriaus dalis. Todėl „Continental WinterContact TS 850 P“ padangos protektorius turi „PrecisionPlus“ technologiją, kuri pasižymi dar tankesniu ir statesniu kampu įrėžtų lamelių skaičiumi. Važiuojant sausa kelio danga „PowerSipes“ technologija – viena kitą prilaikančios išorinių padangos protektoriaus blokelių lamelės, drauge su žemesniu padangos kraštu, suteikia padangai didesnį standumą ir tikslesnį automobilio valdymą bei efektyviau priešinasi posūkyje veikiančioms šoninėms jėgoms.

Galingiems automobiliams nemažiau svarbu ir trumpas stabdymo kelias. Stabdymo metu labiausiai veikiama centrinė protektoriaus dalis. Todėl asimetrinio rašto centrinėje protektoriaus dalyje netolygiai išdėstyti ir tarpusavyje susijungiantys „ActiveBand“ technologijos blokeliai efektyviai priešinasi deformacijai ir suteikia maksimalią stabdymo jėgą net ir itin intensyvaus stabdymo metu, pvz., važiuojant dideliu greičiu greitkelyje. Taip pat posūkiuose toks protektoriaus raštas turi didesnį susilietimo su asfaltu plotą ir užtikrina geresnį sukibimą, jei tenka stabdyti posūkyje.

„Continental“ nuotr./„Conti Technik Forum 2014“
„Continental“ nuotr./„Conti Technik Forum 2014“

Kuo ypatingos SUV automobilių padangos?

Šiais metais rinkoje pasirodys SUV automobiliams ir visureigiams skirtos žieminės „WinterContact TS 850 P SUV“ padangos. Kaip sufleruoja pavadinimas, jos yra sukurtos „WinterContact TS 850 P“ padangų pagrindu, tačiau turi sustiprintą karkasą ir yra pritaikytos didesnėms išilginėms ir šoninėms apkrovos jėgoms, kurios atsiranda važiuojant sunkesniais ir aukštesniais, tad ir aukštesnį svorio centrą turinčiais automobiliais.

Kaip ir lengviesiems automobiliams skirtų padangų modelis, taip ir SUV automobiliams pritaikytos padangos pasižymi tankiau ir statesniu kampu, nei pirmtako modelyje, išdėstytomis lamelėmis, kurios užtikrina geresnį valdymą ant sniegu padengtos kelio dangos. Taip pat naujoje padangoje yra didesnis kiekis blokelių, kuriuose yra daugiau skersinių briaunų, padidinančių sukibimą ant slidžios kelio dangos.

Nuo įprastų lengviesiems automobiliams skirtų padangų „WinterContact TS 850 P SUV“  padangos skiriasi ir stambesniais protektoriaus blokeliais. Jie specialiai sukurti didesni, kad į tarpus prilįstų mažiau akmenėlių, važiuojant žvyrkeliais. Šios SUV automobiliams skirtos žieminės padangos yra siūlomos iki 20 colių dydžio.

VIDEO: Padangos konstrukcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius