-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kokias išmaniąsias programėles naudoja dviratininkai?

Išmaniųjų telefonų naudotojai mobiliąsias programėlės naudoja kasdien – bendraudami su draugais, ieškodami, kur pavalgyti, kokias lankytinas vietas pamatyti ar sportuojant. „The Manifest“ duomenimis, į dažniausiai naudojamų programėlių sąrašą patenka socialinių medijų programėlės (39 proc.), o daugiau nei pusė respondentų (51 proc.) paskutinį kartą programėlę ištrynė prieš savaitę ar mažiau. Net 25 proc. tai padarė, nes neužteko vidinės išmaniojo telefono atminties. Šie skaičiai rodo, kokia konkurencinga aplinka yra programėlių kūrėjų pasaulyje, rašoma pranešime.
Kokias išmaniąsias programėles naudoja dviratininkai
Kokias išmaniąsias programėles naudoja dviratininkai / Organizatorių nuotr.

Dėl šios priežasties „IKI Velomaratonas“ teiravosi dviratininkų bendruomenės, kokias programėles sportininkams ir mėgėjams gali rekomenduoti jie. Tokias programėles, kaip „Endomondo“ ar „Strava“, žino daugelis, tačiau visada verta žinoti alternatyvas – jeigu mėgstate laisvalaikiu važinėti dviračiu ar aktyviai sportuojate, išmėginkite žemiau pateiktus pasirinkimus.

„Locus Maps Pro“

Programėlė gali pasiūlyti žemėlapius iš viso pasaulio, o naudodamiesi GPS funkcija visada žinosite, kur tiksliai esate. Programėlė veikia tiek turint interneto ryšį, tiek be jo. Dar vienas privalumas – į programėlę galima importuoti žemėlapius ir savo mėgstamus ar naujai atrastus takus, lankytinas bei mėgstamas vietas. Išsaugojimų skaičius – neribotas, pažymėtas vietas galima papildyti nuotraukomis ar vaizdo įrašais, taip pat sisteminti, skirstyti į aplankus.

Programėlė išsaugoja įvykusias keliones, nepaisant to, kokiu būdu judate: važiuojate dviračiu, kopiate į kalnus ar skrendate lėktuvu. Po kelionės galite analizuoti duomenis – įveiktą atstumą, laiką, pasiektą aukštį ir pan. Taip pat galima prijungti širdies ritmo bei kitus organizmo veiklą fiksuojančius jutiklius.

„OsmAnd“

Programėlė puikiai veikia be interneto ryšio, yra galimybę ją valdyti balsu. „OsmAnd“ naudotojui siunčiami pranešimai apie kelio ženklus, pėsčiųjų perėjas ar net viršytą greitį. Žemėlapyje visada matysite ne tik tikslią savo buvimo vietą, bet ir padėtį – tai labiau padės orientuotis. Šioje programėlėje taip pat galite išsaugoti mėgstamiausias vietas, įrašyti važiuojamą maršrutą populiariuoju GPX formatu. Žemėlapiai pateikiami iš viso pasaulio, jie kas mėnesį yra atnaujinami.

„Polar“

Ši programėlė labiau tinkama profesionaliems arba pusiau profesionaliems sportininkams, kurie nori fiksuoti savo pasiekimus ir žinoti tikslius bei aiškius duomenis apie kiekvieną treniruotę. „Polar“ skirta stebėti ir analizuoti atliktas treniruotes: joje galima susiplanuoti sportui skirtas dienas, išsikelti tikslus, stebėti jų įgyvendinimą. Programėlė treniruojantis stebi jūsų progresą ir pateikia analizes, statistikas.

„Zeopoxa Cycling“

„Zeopoxa“ leidžia išsikelti dienos tikslą ir fiksuoja įveiktą distanciją, laiką, kalorijas bei kitą naudingą informaciją. Taip pat naudotojas informuojamas apie įveiktą tikslą, gali tai atlikti balsu. Programėlė motyvuoja fiksuodama rekordus, taip pat galite analizuoti savaitės, mėnesio, metų ar viso naudojimosi laikotarpio statistiką, kuri leis matyti progresą.

„Komoot“

Programėlė naudinga mėgstantiems keliauti ne pagrindiniais takais – nepaisant to, ar kopiate į kalnus, ar nusukote į bekelę primenantį taką, „Komoot“ žada sudaryti topografinį maršrutą, rodyti kelio paviršiaus duomenis. Jį galite pritaikyti pagal savo poreikius – keisti, įtraukti papildomus lankomus objektus ar sustojimus. Programėlė veikia su internetu ir be jo.

„IKI Velomaratonas“ tradiciškai vyks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį – rugpjūčio 18 dieną Vilniuje. Renginio startas ir finišas numatytas prie LR Seimo rūmų. Didžiausioje Baltijos šalių dviračių šventėje mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), treniruotiems mėgėjams – „CRAMO Semi Sport“ (50 km) grupė, profesionalams – „CRAMO Sport“ (100 km) važiavimas, o el. paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje. Dalyviai nemokamai iki liepos 1 d. registruotis į renginį gali internetu: www.ikivelomaratonas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius