Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks likimas laukia „Top Gear“ laidos po Jeremy Clarksono nušalinimo?

Ko gero, labiausiai automobilių gerbėjų pastarąją savaitę aptariama tema – laikinas Jeremy Clarksono pašalinimas iš „Top Gear“ vedėjo pareigų. Laidos gerbėjai pradėjo spėlioti, kas gali nutikti su šia laida. Ar laida išliks, ar pasikeis vedėjas, ar vis tik J.Clarksonui teks eiti į darbo biržą, kaip praėjusią savaitę išeidamas iš savo namų šmaikštavo žymusis laidų vedėjas.
„Top Gear“ vedėjai: Richardas Hammondas, Jamesas May ir Jeremy Clarksonas
„Top Gear“ vedėjai: Richardas Hammondas, Jamesas May ir Jeremy Clarksonas / „Scanpix“ nuotr.

Scenarijus, kurio labai nenori ištikimiausi „Top Gear“ fanai, – laida tęsis be J.Clarksono. Ko gero, laidos reitingai kristų kone perpus, nes kaip automobilis be vairo, taip ir „Top Gear“ be J.Clarksono.

Benas Collinsas, kuris aštuonerius metus slėpėsi po „Top Gear“ piloto Stigo kauke, sako, kad „Top Gear“ išgyvens ir be J.Clarksono.

„Top Gear“ sulaukė didžiulės sėkmės, o J.Clarksonas buvo viso to didžiulė dalis, jis – nesustabdoma jėga“ – teigia B.Collinsas, kuris Stigo vardu dirbo „Top Gear“ komandoje iki 2011 metų.

Tai kaip filmai su Džeimsu Bondu – jų buvo ne vienas ir ne du, tačiau vis tiek filmai turėjo didžiulį pasisekimą. Panašiai gali būti ir su „Top Gear“.

Fanai „Top Gear“ myli tikrai ne vien dėl J.Clarksono. Taip, jis yra dalis „Top Gear“, tačiau ne jis vienas sudaro visą laidą. Tai kaip filmai su Džeimsu Bondu – jų buvo ne vienas ir ne du, tačiau vis tiek filmai turėjo didžiulį pasisekimą. Panašiai gali būti ir su „Top Gear“ – ji visada tęsis, nes ją žiūri milijonai žmonių visame pasaulyje.

B.Collinsas teigia, kad „Top Gear“ šlovė būtų pradėjusi tukdyti laidai: „Nemanau, kad laida metų metus gali būti prisikabinusi prie vieno žmogaus. Aš buvau kūrybinėje grupėje aštuonerius metus, tačiau kai pasakiau, kad noriu išeiti ir pasikalbėjau su BBC vyriausiais žmonėmis, jie mane padavė į teismą. To aš tikrai nenorėjau. Ar Clarksonas padėjo man? Ne, nuo to laiko mes net nesikalbėjom, tačiau vis dar palaikau ryšį su Andy Wilmanu, žmogumi, kuris mane įdarbino“.

Kitas galimas scenarijus – J.Clarksoną pakeis kažkas kitas. BBC būtų neprotinga nutraukti žiūrimiausią BBC2 kanalo laidą dėl vieno vedėjo nuodėmių (kurios dar neaiškios plačiajai publikai).

Garsiai skelbiamos kelios pavardės, kurios galėtų pakeisti ilgametį laidos vedėją, tačiau visos jos apipintos gandais. Vienas galbūt J.Clarksoną pakeisiančių žmonių – laidų vedėjas Jimas Davidsonas.

Trečioji versija – gal Jamesui May ir Richardui Hammondui kompaniją palaikytų moteris?

Tokios pavardės patinka toli gražu ne visiems „Top Gear“ gerbėjams. Juokais kalbama, kad J.Davidsono debiutas „Top Gear“ būtų panašus į leduko įmetimą į karšto vandens stiklinę.

Dar vienas „kandidatas“ – televizijos laidų vedėjas ir aktorius Idris Elba.

Trečioji versija – gal Jamesui May ir Richardui Hammondui kompaniją palaikytų moteris? Manoma, kad atradus reikiamą kandidatę, tokia trijulė sukeltų daug juoko žiūrovams. Tačiau net ir tokios kalbos dažniausiai baigiasi mintimis, kad J.Clarksonui reikia duoti pylos ir leisti jam toliau vesti laidą.

Ko gero, liūdniausias scenarijus laidai – jos išnykimas. Yra nemažai kalbančių, kad tai gana realu, o automobilių fanatikams neliktų nieko kito, kaip tik žiūrėti ilgamečių „Top Gear“ konkurentų laidą – „Fifth Gear“ („Penktoji pavara“). Tiesa, jos pavadinimas ir logotipas, kurie kažkada simbolizavo aukščiausią automobilyje esančią pavarą, šiandien primena praėjusį amžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius