Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriame Europos mieste pigiausia statyti automobilį?

Austrijos automobilių klubas (Verkehrsclub Österreich, VCO) atliko tyrimą, kurio metu nustatė, kuriuose Europos miestuose pigiausia statyti automobilį.
Automobilių statymo ypatumai Paryžiuje
Automobilių statymo ypatumai Paryžiuje / Linos Balsytės nuotr.
Temos: 1 Kaina

Pasirodo, pigiausia automobilį pastatyti Bratislavoje (Slovakija) – viena valanda čia kainuoja apie 70 euro centų.

Pagal austrų skaičiavimus, automobilių statymas jų miestuose yra vienas pigiausių Europoje. Antroje vietoje atsidūrė Brėgencas – miesto centre vienos valandos automobilio statymas apmokestinamas apie 80 euro centų. Sankt Pelteno, Linco ir Insbruko miestuose pastatyti automobilį valandai kainuoja 1 eurą, Vienoje, Klagenfurte ir Eizenštate – 1,2 euro, Zalcburge – 1,3 euro. Tokios automobilių statymo kainos Austrijos miestuose yra žymiai mažesnės palyginus su Europos vidurkiu. 

Rygoje (Latvija) pastatyti automobilį jums kainuos 1,7 euro, Berne (Šveicarija) – 1,8 euro, Berlyne (Vokietija) ir Paryžiuje (Prancūzija) už 1 valandą teks mokėti 2,5 euro.

Brangiausiai automobilius stato Londono (Didžioji Britanija) vairuotojai – jie moka apie 6 eurus už valandą. Truputį pigiau tokia paslauga atsieina Amsterdamo (Olandija) vairuotojams – 5 eurai už valandą. Taline (Estija) statyti automobilį kainuoja 4,6 euro, o Stokholme (Švedija) – 4,4 euro. 

Pastebima, kad beveik visuose miestuose automobilį statyti už centro ribų yra pigiau nei pačiame miesto centre. Taip skatinama naudotis viešuoju transportu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius