-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurie ministrai į darbą juda alternatyviais būdais, o kuris atsisakė BMW

Rugsėjo 22-oji – Diena be automobilio, baigiamasis Europos judumo savaitės akordas. Kai kuriems Vyriausybės nariams diena be automobilio yra kasdienybė. Du ministrai dažnai keliauja dviračiu, du – traukiniu, dar dviem patogiausias būdas – pėstute. Kiti, gyvenantys toli nuo miesto centro ar turintys nuvežti vaikus į ugdymo įstaigas, dažniau renkasi automobilį, rašoma pranešime.
Ministrai Dieną be automobilio
Ministrai Dieną be automobilio / Aplinkos ministerijos nuotr.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis ir energetikos ministras Dainius Kreivys kas dieną į darbą eina pėsčiomis. Ir ne tik į darbą – jiedu visur, kur tik įmanoma, vaikšto.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kasdien į Vilnių iš Kauno važiuoja traukiniu. Iš savo namų Kaune traukiniu dažnai keliauja ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas. Abu pabrėžia, kad tokia kelionė – tai ir galimybė atsidėti darbui. Simonas Gentvilas vis dažniau naudojasi ir elektromobilių bei paspirtukų dalijimosi platformomis, nes asmeninio automobilio nebeturi.

Du dviratininkai šioje Vyriausybėje – žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, kurią galima dažnai pastebėti ir riedančią paspirtuku.

Kultūros ministro Simono Kairio kelionės taip pat tvarios – iš Kauno vienu automobiliu įprastai dar važiuoja du kultūros viceministrai. Šitaip lygiomis dalimis trims keleiviams padalintas automobilių emisijų kiekis sumažina kiekvieno keleivio ekologinį pėdsaką.

Kita pusė Ministrų kabineto narių, nors ir vairuoja automobilį, alternatyviai juda po darbo arba laisvalaikiu – kas vaikščioja, kas mina dviratį. Be to, dalis ministrų su Vyriausybės kanceliarija šiais metais nustojo naudotis paveldėtais prabangiais tarnybiniais automobiliais (naujausias atvejis – sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atsisakė BMW 520).

Tarp visų ministrų ypač išsiskiria Kęstučio Navicko įpročiai – jis kasdien dviračiu į darbą ir namo nuvažiuoja net 28 km. 14 km atstumą nuo namų Kairėnuose iki ministerijos Gedimino prospekte jis įveikia per 40 minučių. Šiemet sezoną Kęstutis Navickas pradėjo kovo mėnesį. Pasak ministro, šaltis – niekis, didesnių nepatogumų kelia slidūs keliai ir tamsūs rytai. „Didžiausi kelionės dviračiu iššūkiai ten, kur nėra dviračių takų, kartais erzina ir kai kurių automobilių vairuotojų elgesys. O smagiausia, kad kiekvieną rytą prasilenki su tais pačiais dviratininkais, su kuriais dabar jau sveikinamės“, – sako K. Navickas.

Tarptautinė bendruomenė, kasmet rugsėjo 22-ąją rengdama Dienos be automobilio akciją, siekia atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į automobilių daromą žalai aplinkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius