Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lapkričio 6-ąją Didžiojoje Britanijoje startuos šimtamečių automobilių lenktynės

Jau po dviejų savaičių Didžiojoje Britanijoje prasidės vienas iš prestižiškiausių automobilių renginių. Nuo Londono iki Braitono beveik 100 kilometrų atkarpą mėgins įveikti daugiau kaip 500 senovinių automobilių.
Senoviniai automobiliai važiuoja iš Londono į Braitoną
Senoviniai automobiliai važiuoja iš Londono į Braitoną / Organizatorių nuotr.

Renginio organizatorius, karališkųjų automobilių klubas, pareiškimus dalyvauti gavo net iš 22 pasaulio valstybių, pradedant Lenkija, Vokietija arba Prancūzija, baigiant dalyviais iš Australijos, PAR, Bahamų, ar Kinijos...

Veteraniškų automobilių lenktynėse bus dalyvaujama kolekciniais, iki 1905-ųjų pagamintais egzemplioriais, iš kurių 47 modeliai yra pagaminti iki 1900-ųjų. Tai suteiks puikią progą senovinių automobilių gerbėjams gyvai pažiūrėti, kaip atrodo XIX amžiaus pabaigoje – XX pradžioje sukurti to meto šedevrai.

Galingiausias renginyje dalyvausiantis automobilis – 1903-iųjų „Mercedes Simplex“. Šis eksponatas turi 4 cilindrų variklį su 60 AG. Automobilis priklauso Vokietijoje įsikūrusiam „Mercedes-Benz Classic“ muziejui.

Silpniausias renginio dalyvis važiuos 1897-ųjų „Marot Gardon“ triračiu automobiliu, kuris yra varomas vos 1 cilindro variklio su maksimalia 1,25 AG jėga.

Organizatoriai teigia, kad jie surengs ir specialią rungtį, kurioje varžysis net 22 garo variklį turintys senoviniai automobiliai.

Praėjusiais metais šis renginys pritraukė daugiau nei pusę milijono žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius