-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvis su „Lexus“ prie Panevėžio šiurpino ir visko mačiusius: važiavo kaip Anglijoje

Vairuotojų elgesį kartais sunku suvokti. Jei pakeliui sutinka ištisinę liniją, būtinai ją kirs. Jei draudžiama lenkti, būtinai lenks – gal net kelias linijas ir saugumo salelę kirsdamas. Komentaruose parašykite, kodėl, jūsų manymu, kai kurie eismo dalyviai taip elgiasi.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

15min skaitytojo nufilmuota situacija kelyje Kaunas–Panevėžys – deja, nereta. Tik šį kartą savo KET suvokimą bei vairavimo kultūrą demonstravo ne tautiečiai, o „broliukai“ iš Latvijos. Pasižiūrėkite: jei sakoma, kad prie vairo elgiamės taip, kaip ir kasdienybėje, tai „Lexus“ vairuotojas parodė savo tikrąjį veidą.

VIDEO: Kelių erelis peržengė visas ribas – kirtęs ištisinę liniją, lenkė priešpriešine eismo juosta

Kelių policijos komentaras

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Serapinas situaciją pakomentavo taip:

„Automobilio “Lexus„ vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisyklių 140.1. papunkčio reikalavimus (lenkti draudžiama sankryžose šalutiniame kelyje ir pagrindiniame kelyje, pažymėtame kelio ženklais “Sankryža su šalutiniu keliu„, “Šalutinis kelias iš dešinės„, “Šalutinis kelias iš kairės„ arba “Pagrindinis kelias„, reguliuojamose ir lygiareikšmių kelių sankryžose). Nevykdė kelio ženklų Nr. 407 “Apvažiuoti iš dešinės„, Nr. 325 “Lenkti draudžiama„ ir horizontaliojo ženklinimo 1.1. reikalavimus.

Už šiuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus, vairuotojas, galėtų būti patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 1 d. Šis pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto septyniasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki šešių šimtų eurų. Be to, skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių.“

Psichologės požiūris

Psichologė-psichoterapeutė dr. Ieva Šidlauskaitė-Stripeikienė, dirbanti Psichologinės paramos ir konsultavimo centre, išskiria tris skirtingas žmonių grupes pagal tai, kokios priežastys skatina juos viršyti leistiną greitį ar chuliganiškai vairuoti.

Pirmoji grupė – narcizai: „Aš galiu“. Tai žmonės, kurie turi labai didelį norą save rodyti kitiems. Jų asmenybinė struktūra į tai orientuota. Jiems būdingos labai aiškiai išreikštos narcisistinės savybės „aš esu ypatingas“, „aš esu svarbiausias“, einančios kartu su nuolatiniu poreikiu save teikti, rodyti, priminti kitiems. Toks žmogus gyvena lyg nuolatiniame šaukime „pažiūrėkite į mane“, „čia esu aš“, „aš viską galiu“. Ir rodo kitiems: save (dažniausiai labai gražų, išskirtinį, vienintelį), savo vaikus (aišku, unikalius), savo namą, savo automobilį ir t.t.

Apie kitas grupes, kurias išskiria psichologė, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius