Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos vairuotojai vasarą ima važinėti pavojingiau

Lenkijos keliai negarsėja itin dideliu saugumu, tačiau vasarą, kai prasideda atostogos, jie tampa dar pavojingesni.
Avarija Lenkijoje
Avarija Lenkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Kaip praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP, nors savaitgalį vyko nacionalinio saugumo eksperimentas „Savaitgalis be aukų“, šalyje buvo užregistruotos 525 avarijos, kuriose 71 žmogus žuvo, o dar 650 nukentėjo. Be to, buvo sulaikyti net 2 794 išgėrę vairuotojai.

Jeigu alkoholio kiekis viršija 0,5 promilės – tai stikliuko mėgėjas gali atsidurti už grotų dvejiems metams ir 10 metų prarasti teisę vairuoti.

Kaip pažymėjo Lenkijos policijos vyriausiojo komendanto atstovas spaudai Mariuszas Sokolowskis, vairuotojams buvo vis vien, kad keliuose budėjo 10 tūkst. kelių policininkų, o eismas iš oro buvo stebimas policijos sraigtasparniais.

„Lenkų vairuotojai įsivaizduoja esantys geri vairuotojai, tačiau taip nėra, nes kelių piratams greitis yra svarbesnis už sveiką protą”, – mano policininkas.

Jeigu Lenkijoje prie vairo sučiupto neblaivaus vairuotojo kraujyje nustatoma 0,2–0,5 promilės alkoholio, tai jam gresia vairuotojo pažymėjimo praradimas trejiems metams, 30 dienų arešto ir iki 5 tūkst. zlotų bauda.

Jeigu alkoholio kiekis viršija 0,5 promilės – tai stikliuko mėgėjas gali atsidurti už grotų dvejiems metams ir 10 metų prarasti teisę vairuoti.

Vis dėlto nepaisant baudų vasaros laikotarpiu Lenkijos keliuose vos ne kasdien sulaikoma iki pusės tūkstančio išgėrusių vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius