Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lentvaryje bus rekonstruota geležinkelio pervaža, įrengtas tunelis automobiliams

Siekiant pagerinti eismo sąlygas ir saugą, per ateinančius metus Lentvaryje bus rekonstruota geležinkelio pervaža ir įrengtas tunelis automobiliams po geležinkeliu. Tai pagerins susisiekimo sąlygas Lentvario mieste, kurį geležinkelio linija dalina į dvi dalis ir dėl intensyvaus traukinių eismo ties pervaža nuolat susidaro automobilių spūstys. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai
Pervaža Lentvaryje
Pervaža Lentvaryje / Susisiekimo ministerijos nuotr.

„Po beveik dešimtmetį trukusių projekto derinimų ir techninių sprendinių keitimo, ne kartą atidėjus terminus, pagaliau, sutartinai dirbant Susisiekimo ministerijai ir jai pavaldžioms įstaigoms, pradedamas įgyvendinti Lentvario miestui svarbus infrastruktūros projektas. Džiaugiuosi, kad pasiryžimas įgyvendinti šį projektą padėjo įveikti visas kliūtis, ir prasidės Lentvario gyventojų seniai laukti darbai“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė sutartį su rangovu dėl Lentvario geležinkelio pervažos rekonstrukcijos ir tunelio valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 4707 Grigiškės–Lentvaris–Dobrovolė 4,95 km naujos statybos. Sutarties vertė – 20,7 mln. eurų su PVM. Darbai turi būti atlikti per 9 mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo. Į šį terminą kasmetinė 3 mėnesių technologinė pertrauka neįskaičiuota.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos geležinkeliai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos geležinkeliai

Konkursui buvo pateikti 6 pasiūlymai. Pasiūlymai buvo vertinami pagal ekonominį naudingumą, kai atrenkamas geriausias pasiūlymas, atsižvelgiant į kainos ir kokybės kriterijų santykį. Šiame pirkime kokybiniai kriterijai – darbų atlikimo terminas mėnesiais nuo pirkimo sutarties įsigaliojimo, papildoma statinio garantinio termino trukmė metais, ir kaina.

„Įgyvendinus šį projektą, bus rekonstruota Lentvario geležinkelio pervaža ir automobiliams pastatytas tunelis po geležinkeliu. Daugelį metų Lentvario miestas buvo padalintas į dvi dalis, dėl intensyvaus traukinių eismo didelę paros dalį pervaža uždaryta, tuo sukeliant nepatogumus gyventojams.

Tad, įgyvendinus projektą, pagerės susisiekimas, padidės saugumas ir bus išspręsta problema, kai prie pervažos susidarydavo laukianti kartais ir po pusę valandos ar net ilgiau automobilių eilė“, – sakė laikinai einantis direktoriaus pareigas Remigijus Lipkevičius.

Projektas bus įgyvendinamas pagal VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Trakų rajono savivaldybės ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ jungtinės veiklos sutartį. Projektas finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programos ir Europos Sąjungos investicijų lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius