Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis Danas Tumosa užėmė trečią vietą Europos vilkikų vairuotojų ekonomiško vairavimo varžybose

Praėjusį šeštadienį Čekijoje, Olomouco mieste, įvyko „The Drivers’ Fuel Challenge 2012“ ekonomiško vairavimo varžybų finalas. Pirmąją vietą ir pagrindinį varžybų prizą – lengvąjį automobilį „Volvo C30“ iškovojo Lenkijos atsovas Pavelas Ozimekas iš transporto bendrovės „Epo-Trans Logistic“. Lietuvis Danas Tumosa, atstovavęs UAB „Transeiga“, užėmė aukštą trečiąją vietą.
„The Drivers’ Fuel Challenge 2012“ akimirka
„The Drivers’ Fuel Challenge 2012“ akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Vilkikas

„Volvo Trucks" ekonomiško vairavimo varžybos Vidurio Rytų Europos regione vyko pirmą kartą. Kvalifikaciniuose etapuose, kurie vykos dvylikoje Vidurio ir Rytų Europos šalių, dalyvavo daugiau nei 1600 vairuotojų.

Spalio 13 d. dvylika kvalifikacinių etapų nugalėtojų susitiko varžybų finale, kuris vyko  „Volvo" sunkvežimių centre Olomouce. Šeštadienio rytą dalyviai, burtų keliu paskirstyti į du pusfinalius, važiuodami „Volvo FH" vilkikais su puspriekabėmis, siekė tobulo greičio, laiko ir degalų sąnaudų balanso. Tik du geriausiai kiekviename pusfinalyje pasirodę vairuotojai pateko į varžybų superfinalą. Po pietų į kovą dėl pagrindinio prizo stojo Estijos, Lietuvos, Lenkijos ir Serbijos atstovai.

Keturių superfinalo dalyvių rezultatai ir „The Drivers'Fuel Challenge 2012" varžybų nugalėtojo vardas buvo atskleisti tik vakare, iškilmingo renginio metu.

„Patekę į varžybų finalą jūs parodėte ir puikius vairavimo įgūdžius, ir degalų taupymo galimybes. Tai svarbu transporto bendrovėms ir padeda tausoti gamtą, – kreipdamasis į visus dvylika finalo dalyvių sakė „Volvo Trucks" Vidurio Rytų Europos regiono generalinis direktorius Tomas Jorningas. – Esu įsitikinęs – nesvarbu, kokią vietą šiandien užimsite, jūs visi jau esate nugalėtojai ir galite didžiuotis būdami geriausiais savo šalyse."

„The Drivers' Fuel Challenge 2012" varžybų nugalėtoju tapo P. Ozimekas iš Lenkijos, trasą įveikęs su vidutinėmis 22,20 l/100 km sąnaudomis. Jam atiteko ir pagrindinis šių varžybų prizas – lengvasis „Volvo C30" automobilis.

„Labai džiaugiuosi laimėjęs finale. Tai buvo didžiulis iššūkis, kadangi visi finalo dalyviai išties yra puikūs vairuotojai, – sakė P. Ozimekas. – Dirbu vairuotoju mūsų šeimos transporto bendrovėje „Epo-Trans Logistic", ir visada stengiuosi važiuoti ekonomiškai ir taupyti degalus."

Aare Müil iš Estijos buvo antras, o Lietuvos atstovas D. Tumosa užėmė aukštą trečiąją vietą.

„Pusfinalyje apie patekimą tarp keturių geriausių iš dvylikos dalyvių svajojau nedrąsiai, bet kai sužinojau, kad patekau, lūkesčiai išaugo. Varžybų metu sugrioviau stereotipą, kad švelnus įsibėgėjimas padeda sutaupyti degalų. Tik pajudėti iš vietos reikia švelniai, o jau pradėjus važiuoti reikėtų drąsiai spausti akceleratoriaus pedalą norint pasiekti norimą važiavimo greitį ir nedvejoti žiūrint į dideles momentines degalų sąnaudas. Iš pradžių paaukojus didesnį dyzelino kiekį, vėliau jau galima taupyti," – sakė D. Tumosa.

Finalo dalyviai:

Bosnija -  Sead Numanovič
Kroatija -  Ivan Batalič
Čekija – Martin Richtr
Estija – Aare Müil
Vengrija – Ferencas Benczik
Latvija – Andris Pļavenieks
Lietuva – Danas Tumosa
Makedonija – Marjan Dojkov
Lenkija – Pavelas Ozimekas
Serbija – Goran Petrovič
Slovakija – Pavol Čobrda
Slovėnija -Florijan Koselj

4 superfinalo dalyvių rezultatai:

 

Vieta

Vairuotojas

Bendrovė

Šalis

Vidutinės sąnaudos, l/100 km

Laikas

1

Pawelas Ozimekas

„Epo-Trans Logistic"

Lenkija

22,20

27:34:26

2

Aare Müil

„Aspar-Trans"

Estija

22,71

27:47:57

3

Danas Tumosa

„Transeiga"

Lietuva

23,88

27:14:81

4

Goran Petrovič

„Knjaz Milos"

Serbija

25,10

27:42:04

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius