Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje pirmą kartą vyks Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato varžybos

Kovo 2 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą Lietuvos istorijoje vyks prestižinio Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso (FMX) čempionato „Gran Prix“. Lietuvos motociklų sporto federacijos organizuojamas renginys „Night of the Jumps“ Kauno arenoje bus ne tik I-asis čempionato etapas, bet ir čempionato atidarymo varžybos.
Laisvo stiliaus motokrosas
Laisvo stiliaus motokrosas / Kadras iš vaizdo siužeto

„Ši ekstremali motokroso rūšis, kuomet motociklininkai ore atlieka kvapą gniaužiančius akrobatinius triukus, iš sportininkų reikalauja, o žiūrovams suteikia nemažai adrenalino ir šiuo metu yra bene sparčiausiai populiarėjanti sporto šaka. Laisvojo stiliaus motokroso varžybos yra vienos iš žiūrimiausių sporto renginių visame pasaulyje, pritraukiančios tūkstančius ekstremalių pojūčių gerbėjų, todėl labai džiaugiamės ir didžiuojamės, galėdami jas surengti Lietuvoje. Šios varžybos – tai ilgamečio mūsų darbo ir didelių pastangų rezultatas“, – sako LMSF prezidentas Virginijus Visockis bei priduria, jog šis, jau 13-ojo, pasaulio čempionato etapas neabejotinai taps ekstremaliausiu 2013 metų renginiu Lietuvoje.

„Žalgirio“ arenoje dėl pergalės ir įskaitinių taškų bendroje čempionato turnyrinėje lentelėje kovos geriausi pasaulyje šios sporto šakos meistrai, tarp kurių ir praeitų metų laisvojo stiliaus motokroso pasaulio čempionas prancūzas Remis Bizouard. Iš viso tikimasi sulaukti 9–12 motociklų sporto žvaigždžių.

Pasak V. Visockio, laisvojo stiliaus motokroso varžybos sujungia du pasaulius – ekstremaliojo sporto ir nepamirštamo šou, būtent todėl jos yra taip vertinamos ir mėgstamos visame pasaulyje.

Pirmojoje, kvalifikacinėje, etapo dalyje sportininkai demonstruos šuolių programas, o po jos žiūrovų lauks įspūdinga moto šou programa „Race&Style”, kurioje netrūks nei šviesos efektų, nei pirotechnikos. Į antrąjį, finalinį, etapą pateks 6 komisijos išrinkti geriausi sportininkai ir tęs kovą šuolių į aukštį rungtyje. Šiuo metu šuolio rekordas priklauso italui Massimo Bianconcini ir siekia 11,5 m. Be to, finalo dalyviai pristatys savo paruoštas, apie 14 minučių trukmės, programas.

Nors čempionato varžybų pradžia – 19 val., kiek anksčiau, nuo 17 val., į areną susirinkę žiūrovai turės galimybę susitikti ir pabendrauti su didžiausiomis motokroso žvaigždėmis. Iš karto po varžybų rengiamoje autografų sesijoje žiūrovams bus suteikta dar viena galimybė pabendrauti su labiausiai patikusiu sportininku ir gauti jo autografą. 

Prekyba bilietais į Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato I-ąjį etapą Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės jau antradienį, sausio 22 d. Bilietus platina „Tiketa“.

„Šis renginys Lietuvai yra labai svarbus ir reikšmingas ne tik todėl, jog tai pas mus pirmą kartą rengiamas pasaulio čempionato etapas, bet ir todėl, jog yra pirmasis ir galbūt vienintelis mums suteiktas šansas įrodyti, kad galime savo šalyje surengti prestižines varžybas ne prasčiau nei jos surengiamos kitur ir taip įsitvirtinti Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato žemėlapyje. Jei šis renginys Lietuvoje bus sėkmingas, ateinančius trejus metus mūsų šalyje bus rengiamas vienas iš šio čempionato etapų“, – tvirtina V.Visockis.

Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionatas pradėtas organizuoti dar 2001 metais. 2013-ųjų čempionatą sudarys net 16 etapų, kurie bus surengti trijuose kontinentuose: Europoje, Pietų Amerikoje ir Azijoje.

Vaizdo siužetus iš panašių renginių žiūrėkite čia:

VIDEO: NIGHT of the JUMPs Cologne 2012 - Teaser

VIDEO: NIGHT of the JUMPs Cologne 2012 - Teaser

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius