-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos „Drifto karaliaus“ titulas – pirmąkart Vilniuje!

Praėjusį šeštadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įvyko ketvirtoji, finalinė „Driftingo Čempionato“ kova. Jau prieš varžybas visi prognozavo ypač atkaklią kovą, nes renginys vyko kartu su „Latvijos drifto čempionatu“ ir „Baltijos drifto čempionatu“, o vos jam prasidėjus, žiūrovai aikčiojo iš nuostabos – tiek daug ypač puikiai pasiruošusių ir lygiaverčių dalyvių vienoje vietoje dar nebuvo susirinkę!
Lietuvos „Drifto Karaliaus“ titulas – pirmąkart Vilniuje!
Lietuvos „Drifto Karaliaus“ titulas – pirmąkart Vilniuje! / Tomo Petrovskio nuotr.

Jau varžybų kvalifikacija pažėrė netikėtumų: iki šio savaitgalio Lietuvos „Driftingo Čempionato“ lyderiu buvęs Evaldas Kovalenka iš „D1 Sport“ komandos šiame varžybų etape liko tik septintas, trečioje pozicijoje įsitaisęs „Drifter.lt“ narys Timas Simniška – šeštas. Kortas kiek sumaišė ir svečiai iš Latvijos – antroje vietoje įsitaisė Ivo Cirulis, o absoliučiu kvalifikacijos nugalėtoju tapo Andrius Šlajus iš „BMW Fan“ ekipos.

Keli lietuviai dalyvavo ir „Latvijos drifto čempionate“ - čia kvalifikacijoje pirmas buvo nuostabiai tą dieną važiavęs jau minėtas A. Šlajus, antras – latvis Ervins Erglis, trečias liko salotinį Lexus SC vairuojantis T. Simniška. Dar vienas Latvijos čempionate dalyvavęs ir į porinius važiavimus papuolęs „Drifter.lt“ narys Darius Balys liko aštuntas.

Poriniai „Latvijos drifto čempionato“ važiavimai sėkmingiausi buvo salotinio Lexus'o savininkui – jis iškopė iki finalo, tačiau T. Simniškai teko pripažinti latvio Janio Eglite pranašumą.

Visgi visi žiūrovai laukė pagrindinio driftingo dienos įvykio – lietuviškojo „Driftingo Čempionato“ porinių važiavimų, prasidėjusių apie 20 valandą.

Jau „Top16“ turnyras pažėrė staigmenų – vienu varžybų favoritų laikytas D. Balys tik po pakartotinių važiavimų įveikė „Urvinis“ komandos narį Marių Dijoką su BMW e30. Atkakli kova vyko ir tarp latvio I. Cirulio bei „D1 Sport“ atstovo Kastyčio Aleknos, tačiau čia minimalia persvara laimėjo svečias iš kaimyninės šalies.

Viena didžiausių viso šiemetinio čempionato intrigų įvyko „Top8“ turnyre – čia vienoje poroje vienas prieš kitą važiavo E. Kovalenka ir Andrius Miciūnas. Jau prieš finalinį etapą buvo aišku – kuris iš šių vairuotojų užims aukštesnę vietą tądien, tas ir bendroje „Driftingo Čempionato“ įskaitoje bus aukštesnėje vietoje. Žinant, kad jie abu buvo atsiplėšę nuo kitų vairuotojų, šį kova turėjo išaiškinti būsimą „Drifto Karalių“!

Tačiau šioje principinėje kovoje vieno važiavimo neužteko. Žiūrovai greičiausiai norėjo, kad abu drifteriai važiuotų kartu dar bent keliolika kartų, tačiau teisėjai visgi turėjo nuspręsti nugalėtoją. Ir juo, po atkaklios ir ypač daug žiūrovų emocijų sukėlusios ir padangų gumos sudeginusios kovos, tapo Nissan Silvia S13 vairuojantis „D1 Sport“ narys E. Kovalenka! Žiūrovai greičiausiai norėjo dar daugiau pakartotinių važiavimų, tačiau teisėjų verdiktas buvo nekeičiamas – į „Top4“ keliauja Vilniaus miesto atstovas!

Kiti geriausiųjų aštuntuko važiavimai buvo nesėkmingi kaimynams latviams – tarp keturių geriausiųjų pateko tik vienas iš keturių į „Top16“ papuolusių  renginio svečių. Tiesa, tas vienintelis – I. Cirulis, „Top8“ turnyre nuskriaudęs T. Simnišką. Savotiškas revanšas už „Latvijos drifto čempionatą“?

Sekantis etapas - pusfinaliai – kažkas nerealaus! Visą dieną milimetriniais atstumais iki varžovų ar atitvarų pasižymėjęs A. Šlajus ir pusfinalyje liko ištikimas šiai žiūrovų ypač mėgstamai tradicijai. Tačiau nepaisant minimalios persvaros prieš E. Kovalenką, „BMW Fan“ narys poroje vietų nestipriai „sugripino“ - išsitiesino, nors turėjo visąlaik važiuoti skersas. Teisėjai pastebėjo šias klaidas ir bilietą į finalą atidavė vairuotojui iš „D1 Sport“.

Kovoje dėl trečiosios vietos susitiko įspūdingu važiavimo kampu pasižymintis D. Balys bei „nesveikai“ tądien važiavęs A. Šlajus. Tačiau pastarajam nenusisekė – padaręs porą teisėjų pastebėtų klaidų, ant nugalėtojų podiumo jis vistik neužlipo.

O finale susitiko būsimasis Lietuvos „Drifto Karalius“ E. Kovalenka ir latvis, Lietuvos čempionate skriaudęs mūsų tautiečius – I. Cirulis. Finale latvis liko ištikimas savo tradicijai – nors vilnietis važiavo labai greitai ir stačiai, po ilgų teisėjų diskusijų nugalėtoju buvo paskelbtas latvis. Solidarumas? Greičiausiai ne. I. Cirulis „Driftingo Čempionate“ tąkart važiavo išties puikiai ir, nors žiūrovai tikrai norėjo, kad laimėtų vietinis atstovas, pergalė buvo atiduota svečiui.

Apie kitus metus dalyviai dar garsiai nekalba – šiuo metu kol kas baigėsi tik „Driftingo Čempionatas“, o varžybos Ukrainoje ir kitose lietuvių pamėgtose šiltesnio klimato valstybėse dar vyksta, tad drifteriams atostogų kol kas nenusimato. Tačiau sprendžiant apie dalyvių pažangą, padarytą per praėjusią žiemą, sekantis, jau šeštasis „Driftingo Čempionato“ sezonas bus dar įspūdingesnis žiūrovams nei ankstesnieji!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius