-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos karinė technika ruošiama kariuomenės šimtmečio paradui

Likus vienai dienai iki Lietuvos kariuomenės šimtmečiui skirto parado Vilniuje, švarinama karinė technika. Visuomenei šeštadienį bus parodyta beveik 80 įvairios paskirties karinės technikos – dėl didelio kiekio, gabaritų ir veikimo specifikos jos plovimui ir valymui penktadienį „Švaros broliai“ laikinai įrengė specialią mobilią plovyklą Vilniaus Konstitucijos prospekte, rašoma pranešime.
Plaunama ir valoma karinė technika paradui
Plaunama ir valoma karinė technika paradui / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Mums teko didžiulė garbė pasirūpinti karinės technikos švara Lietuvos kariuomenės šimtmečio paradui. Priimame tai kaip aukščiausią kompetencijos įvertinimą. Be abejonės, pasirūpinti karinės technikos švara yra išskirtinė patirtis, kuriai ruošėmės iki smulkmenų“, – sakė Gabrielius Česonis, „Švaros brolių“ Rinkodaros vadovas.

Visas procesas užtruks net apie dvylika valandų – beveik 20 žmonių jungtinė komanda iš specialiųjų valymo darbų ir automobilių švaros centrų darbus penktadienį pradėjo nuo 8 val. ryto, juos planuoja baigti iki 20 val. vakaro.

VIDEO: Karinė technika ruošiama Lietuvos kariuomenės šimtmečio paradui

Per tą laiką bus rūpinamasi visos parado karinės technikos išorės ir vidaus švara – ruošiamos kovos mašinos, savaeigės haubicos, šarvuoti visureigiai, Specialiųjų operacijų pajėgų keturračiai, motociklai ir visureigiai, įvairios paskirties logistinis transportas, oro gynybos ginkluotė, tankai, savaeigiai artilerijos pabūklai ir kita technika.

Pasak G.Česonio, suplanuota, kad per valandą vidutiniškai paradui bus paruošti apie 6–7 karinės technikos vienetai, kartu bus atsižvelgiama į konkrečios technikos specifiką, būklę, todėl laiko ir dėmesio bus skiriama tiek, kiek reikės.

„Panaudosime visas automobilių plovimo ir patalpų valymo sukauptas žinias ir patirtį. Šiandien savo darbu siekiame, kad paradą stebinti visuomenė galėtų džiaugtis estetika, ne mažiau svarbu, kad ir techniką valdantys kariai iškilmingą dieną jaustųsi pakiliai“, – sakė G.Česonis.

Didelių gabaritų karinė technika bus plaunama po atviru dangumi laikinai įrengtoje specialioje mobilioje plovykloje Vilniaus Konstitucijos prospekte – joje pastatytas elektros generatorius, atvežtas vanduo, parūpinta plovimui, valymui ir vandens surinkimui skirta technika ir priemonės, aikštelės plotas aptvertas borteliais, smėlio maišais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius