-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos policijos automobilių parką papildė trys „Fiat Ducato“

Nuo š.m. birželio 28 d. Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos automobilių parką papildė trys nauji automobiliai – itališki keleiviniai dyzeliniais varikliais varomi „Fiat Ducato“, rašoma „Autobrava“ pranešime spaudai.
Policijos „Fiat Ducato“
Policijos „Fiat Ducato“ / „Autobrava“ nuotr.
Temos: 2 Policija Fiat

Visi trys nauji keleiviniai automobiliai policijai suteikti visiškai parengti naudojimui – „Fiat Ducato“ paženklinti skiriamaisiais policijos ženklais, turi specialią garso ir šviesos signalų įrangą. Specialiai perdarytų automobilių gale, už vairuotojo, įrengta viena vieta konvojui ir penkios vietos sulaikytiesiems. Specialios spynos, vietos antrankiams prirakinti, papildomi įkraunami žibintai ir kita įranga atitinka sudėtingų policijos darbo sąlygų reikalavimus.

Kaip teigia Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, naujieji „Fiat Ducato“ bus naudojami konvojavimo funkcijoms vykdyti. Jie bus perduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių vyriausiesiems policijos komisariatams.

Pasak „Autobrava“ vadovo Renaldo Gineikos, „Fiat Ducato“ automobilius vis dažniau įsigyja ne tik privatūs asmenys, bet ir verslas ar valstybinės institucijos, o tai rodo, kad klientai vertina „Fiat Ducato“ patikimumą, kainą, eksploatacines bei technines savybes, taip pat platų ir profesionalų aptarnavimo tinklą. Nuo 2007 m. iki šių metų birželio mėnesio klientai Lietuvoje įsigijo 840 „Fiat Ducato“ automobilių.

Latvijoje policija taip pat naudojasi „Fiat“ automobiliais – 2009 m. kaimyninės šalies policija iš „Fiat“ atstovo įsigijo 40 „Fiat Panda 4x4“ modelio automobilių, o pernai -  dar 40 specialiai pagamintų naujų „Fiat Doblo“.

Naujieji „Fiat Ducato“ buvo įsigyti įgyvendinant projektą Nr. ISF11/3.5.1.6-2.4 „Transporto priemonių, skirtų teritorinės policijos įstaigų mobiliosioms grupėms, įsigijimas”, finansuojamą ES Išorės sienų fondo dalies „Specialioji tranzito schema” 2011 metų metinės programos lėšomis. Šio fondo tikslas – prisidėti prie laisvės, saugumo ir teisingumo erdvės stiprinimo ir solidarumo tarp valstybių narių taikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius