Liko savaitė iki ekonomiško vilkikų vairavimo varžybų starto Lietuvoje

Taupyti degalus verta. Vadovaudamiesi tokiu šūkiu jau gegužės 2 d. pirmieji profesionalūs sunkvežimių vairuotojai Lietuvoje sės prie „Volvo FH“ vairo ir pradės kovą atrankiniuose „Drivers‘ Fuel Challenge“ etapuose, dėl 12-os vietų nacionalinėse finalinėse varžybose.
„The drivers' fuel challenge“ varžybos
„The drivers' fuel challenge“ varžybos

Trys Lietuvos finalo nugalėtojai jau birželį vyks į „Baltic Sea Market“ regiono šalių finalą Poznanėje ir kovos dėl naujo „Volvo V40“ automobilio bei trijų vietų čempionų lygoje. Šias varžybas rugsėjį vainikuos finalas Švedijoje, gimtajame „Volvo Trucks“ mieste Geteborge. Čia geriausi įvairių šalių vairuotojai rungsis dėl pasaulio čempiono titulo.

Skatindami ekonomišką vairavimą ir pabrėždami vairuotojų įgūdžių svarbą, „Volvo Trucks“ balandžio pradžioje paskelbė registracijos startą į atrankinius „Drivers‘ Fuel Challenge“ varžybų etapus Lietuvoje. Šios varžybos Lietuvoje kasmet rengiamos nuo 2012-ųjų ir kiekvienais metais sulaukia daug vairuotojų ir transporto įmonių vadovų dėmesio. Per ketverius metus atrankiniuose etapuose jau dalyvavo daugiau nei 500 profesionalių sunkvežimių vairuotojų.

2016 m. atrankiniai etapai vyks gegužės 2-7 dienomis Kaune ir Klaipėdoje, o gegužės 9-13 - Vilniuje. Per pirmąją savaitę po registracijos paskelbimo į šias varžybas buvo rezervuotos visos vietos Kauno etape, o likus savaitei iki važiavimų pradžios sparčiai tirpsta ir likusios vietos Vilniuje ir Klaipėdoje. Intrigos prideda ir tai, kad varžybose savo ekonomiško vairavimo įgūdžius išbandyti gali visi profesionalūs sunkvežimių vairuotojai nepriklausomai nuo to, kokio gamintojo sunkvežimį jie vairuoja dirbdami savo kasdieninį darbą.

Visų dalyvių užduotis bus paprasta – įveikti nustatytą maršrutą su kuo mažesnėmis degalų sąnaudomis, stengiantis maksimaliai taupiai išnaudoti „Volvo FH“ jėgos agregatus ir vilkiko su krauta puspriekabe inerciją.

Lietuvos finalo dalyviai bus atrenkami pagal pasiektus rezultatus kvalifikaciniuose etapuose. 12 atrankos etapų nugalėtojų gegužės 29 d. varžysis nacionaliniame Lietuvos finale, kuris vyks „Nemuno žiedo“ trasoje. Trys geriausius rezultatus pademonstravę šalies finalo dalyviai birželį vyks į Lenkiją ir susirungs „Baltic Sea Market“ regiono šalių finale Poznanėje. Čia jie kovos dėl naujo „Volvo V40“ automobilio ir trijų asmeninių kvietimų į čempionų lygą - pasaulinį finalą Geteborge.

Užsiregistuoti į varžybas galima paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius