Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono policija kovoja su terorizmu: masiniuose renginiuose turės „ežius“

Londono policija pristatė naujovę, kurią naudos masiniuose renginiuose – „ežį“. Tai aštrių vinių pilnas tinklas, kuris būtų skirtas teroristų valdomų sunkvežimių sustabdymui.
Policija parodė, kaip atrodo 20 naujų tarnybinių automobilių
Asociatyvi nuotr.: tinklas su vinimis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Policija Londonas

Naujovė buvo pristatyta Jūrų laivyno asociacijos parade pirmadienio rytą. Pristatymo metu pareigūnai teigė, kad tinklai su vinimis ne tik praduria padangas, bet ir apsivynioja apie automobilio ratus bei sustabdo jų sukimąsi, net jeigu teroristo valdoma transporto priemonė bandytų važiuoti tuščiomis padangomis. Tinklas taip pat sustabdo galimybę pasukti ratus kuria nors kryptimi, tad stabdoma transporto priemonė slysta tiesia trajektorija – tai itin aktualu masinio susibūrimo vietose.

Kai šis tinklas ištiesiamas, jo kraštuose sumontuojami specialūs ženklai, įspėjantys apie pavojų pėstiesiems ir civilių automobiliams – užminti ant jo nėra didelis malonumas.

Naujoji „Talon“ vadinama sistema, anot vyriausiojo Londono policijos inspektoriaus Nicko Staley, gali sustabdyti iki 17 tonų sveriančius sunkvežimius. Patį tinklą du pareigūnai gali ištiesti mažiau nei per minutę.

Pareigūnai šį tinklą vadina efektyviu stabdžiu prieš teroristines atakas sunkvežimiais – tokios atakos įvairiuose Europos miestuose pastaraisiais metais nusinešė triženklį skaičių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius