-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„m.Parking“ pradeda veikti atsiskaitymas banko kortelėmis

„m.Parking“ mobiliojoje programėlėje startuoja apmokėjimas banko kortelėmis. Nuo šiol už automobilio stovėjimą vietine rinkliava apmokestintose vietose greičiau ir patogiau galima atsiskaityti programėlėje pridėjus naudojamą mokėjimo kortelę, rašoma pranešime spaudai.
Atsiskaitymas kortele m.Parking programėlėje
Atsiskaitymas kortele „m.Parking“ programėlėje / m.Parking nuotr.

„Vis daugiau vairuotojų „m.Parking“ renkasi kaip vieną tų programėlių, kuri yra kasdienis, jau įprastas įrankis – šiuo metu ji turi maždaug 250 tūkst. naudotojų. Nuolat tobuliname ir pristatome naujus programėlės funkcionalumus, stebime, ko pasigenda patys naudotojai. Atsiskaitymas banko kortelėmis neabejotinai yra didelis patogumas. Vieną kartą įvedę savo kortelės duomenis už automobilio stovėjimo paslaugas „m.Parking“ nuo šiol apmokėsite per keletą sekundžių", – teigia Modesta Gusarovienė, SĮ „Susisiekimo paslaugos" direktorė.

Tam, kad „m.Parking“ už parkavimo paslaugas būtų galima atsiskaityti banko kortele, būtina naudotis naujausia programėlės versija. Jei nustatymuose programėlių parduotuvėse esate pasirinkę automatinį atsinaujinimą – programėlė atsinaujins.

Naudotojų patogumui programėlė išsaugos paskutinį mokėjimo būdą – jungiantis kitąkart jis bus siūlomas automatiškai. Esant poreikiui atsiskaitymo būdą dar prieš apmokėjimo pradžią visuomet galima keisti.

Kaip veiks mokėjimas banko kortele?

Prisijungus prie programėlės, kaip ir iki šiol, reikia įvesti savo automobilio valstybinį numerį, pasirinkti miestą ir parkavimo zoną. Norint už automobilio stovėjimą atsiskaityti banko kortelėmis, programėlės dalyje „Mokėjimas" bus prašoma vienąkart pridėti savo kortelę, nurodyti jos duomenis. Atlikus šiuos veiksmus, naudotojai gaus patvirtinimo kodą iš savo banko, kurį suvedus kortelė bus sėkmingai susieta su „m.Parking“.

Programėlė automobilio stovėjimui iš banko kortelės rezervuos pinigų sumą – kiekvienai vietinės rinkliavos zonai galioja atskira rezervuojama suma, kuri vėliau grąžinama į mokėtojo sąskaitą. Jei pasibaigus rezervuotai sumai parkavimas vyksta toliau, apmokėjimas automatiškai pratęsiamas tokia pačia rezervuota suma iki tol, kol parkavimas sustabdomas.

Sustabdžius parkavimą, siunčiamas pranešimas (angl. notification) apie atliktą mokėjimą. Jis skaičiuojamas pagal faktiškai stovėtą laiką, o parkavimo pradžioje rezervuoti pinigai grąžinami į sąskaitą. Pats pranešimas apie atliktą mokėjimą siunčiamas tik tada, kai telefono nustatymuose, programėlių lange, naudotojai yra pasirinkę gauti tokius programėlių pranešimus.

Be to, nurodant banko kortelės duomenis programėlėje taip pat bus prašoma įvesti savo el. pašto adresą – kaskart baigus parkavimą ir atsiskaičius banko kortele šiuo el. paštu bus siunčiama informacija apie atliktą mokėjimą.

Apmokant už parkavimą banko kortele nėra taikomas užsakymo mokestis, kuris galioja už automobilio stovėjimą atsiskaitant SMS žinute ar programėlėje per mobiliojo ryšio operatorių.

Visi apmokėjimo už automobilio stovėjimą būdai – vienoje vietoje

Už automobilio stovėjimą Vilniuje vairuotojai gali apmokėti naudodamiesi „m.Parking“, siųsdami trumpąją žinutę numeriu 1332 arba parkomatuose. Šiuo metu dalyje parkomatų jau veikia atsiskaitymas bekontakte mokėjimo kortele – planuojama, kad šis funkcionalumas atsiras visuose Vilniuje esančiuose bilietų automatuose.

„m.Parking“ veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Trakuose. Atsiskaitymas kortelėmis šiuo metu startuoja tik Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius