-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados fotografas Gediminas Žilinskas: „Automobilis pirmiausia turi kelti emociją“

Šią savaitę prasidėjusių Baltijos šalių automobilių rinkimų „TopGear Apdovanojimai 2014“ vertinimo komisijoje dalyvauja ir garsus Lietuvos mados fotografas Gediminas Žilinskas.
Gediminas Žilinskas
Gediminas Žilinskas / Algirdo Venskaus nuotr.

Jis pripažino, kad teko šiek tiek pakoreguoti savo įtemptų darbų grafiką, kad galėtų prisijungti prie „TopGear“ apdovanojimų trijų dienų Lietuvos etapo. „Man šis projektas pasirodė labai įdomus. Visi  vyrai daugiau ar mažiau domisi automobiliais“, – šypsojosi mados fotografas, apie transporto priemones išmanantis kur kas daugiau nei eilinis vairuotojas.

Gediminui automobilis nėra vien tik transporto priemonė, padedanti greičiau įveikti darbų maratoną. G. Žilinskui itin svarbu, kad automobilis ne tik greitai ir saugiai nugabentų iki norimos vietos, bet ir keltų emociją. Tai bus vienas svarbiausių kriterijų, kuriais remdamasis komisijos atstovas vertins visus 22 modelius, pretenduojančius į Baltijos šalių Metų automobilio titulą.

Vertindamas mašinas atsižvelgsiu ne tiek į dinamines savybes, degalų sąnaudas ir kitus skaičius, o labiau į keliamą emociją

„Vertindamas mašinas atsižvelgsiu ne tiek į dinamines savybes, degalų sąnaudas ir kitus skaičius, o labiau į keliamą emociją. Neretai pakanka tik prieiti prie mašinos, ir jau nekantrauji ją vairuoti. O kartais žinai, kad tai tėra tik transporto priemonė nusigauti nuo taško A iki B. Tiesa, menininkai apskritai gyvenime viską vertina emociškai, o ne pagal praktiškus parametrus“, – pasakojo G.Žilinskas.

Anot pašnekovo, sulaukus tam tikro amžiaus svarbus ir komfortas. G. Žilinskas ypač vertina galimybę važiuojant jaustis patogiai ir pailsėti prie automobilio vairo. „Man yra svarbi ir mašinos išorė, taip pat salono apdaila, medžiagų kokybė. Grožis – irgi keliamų emocijų dalis, nors šia tema būtų galima kalbėtis be pabaigos. Sakykim, aš visada pastebiu kėbulo linijas, man svarbu bendras kompozicijos ir spalvos įspūdis, ratlankių derinys, o kitas asmuo į tokius dalykus tik numos ranka. Gražią mašiną net ir dažniau norisi nuplauti, nes ji traukia aplinkinių žvilgsnius ir įpareigoja vairuotoją“, – šypteli fotografas.

G. Žilinskas yra nepriklausomas mados, portretų ir reklamos fotografas, surengęs ne vieną savo darbų parodą. Jis bendradarbiauja su prestižiniais mėnesiniais mados ir kitais žurnalais: „L'Officiel“, „Laima“, „Ieva“, „Playboy“, „Žmonės“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius