Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviprasmiška situacija: verslininkai apsuka draudžiantį eismą kelio ženklą ir tai yra legalu

15min skaitytojas Tomas Kulikauskas užfiksavo įdomų vaizdelį. Šiaulių rajone, Kuršėnų seniūnijos Beržtvų kaime verslininkai apsuka sunkiasvorių automobilių eismą ribojantį ženklą ir ramiai pro jį važiuoja. Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas draudžiamasis kelio ženklas „Ribota masė“, draudžiantis važiuoti transporto priemonėmis, taip pat transporto priemonių junginiais, kurių masė su kroviniu ar be jo didesnė už 15 tonų. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad ši situacija labai aiški, pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės.
Kelio ženklas „Ribotas svoris“
Kelio ženklas „Ribotas svoris“ / Skaitytojo nuotr.

Vyras užfiksavo, kaip miškavežių vairuotojai nepaiso kelio ženklų, ribojančių transporto priemonės svorį, o vienas iš asmenų nusuka kelio ženklą į kitą pusę.

VIDEO: Verslininkai, veždami medieną, apsuka draudžiamąjį kelio ženklą

Dėl situacijos sunerimęs skaitytojas teigė bendravęs su įvykio vietoje buvusiais žmonėmis, kurie patikino, kad jų veiksmai yra teisėti.

„Reikia kuo greičiau išsiaiškinti, kodėl seniūnija savivaliauja. Ženklų sukinėti niekas neturi teisės. Neišduoti leidimai. Girdėjo policijos pareigūnai verslininko pasisakymą, kad jokie leidimai jam nereikalingi, nes seniūnė leido.

Tas verslininkas mane pradėjo kaltinti, kad jis moka akcizus, mokesčius ir todėl važiuoja, o mes trukdom ir niekam nieko nemokam. Paaiškinau, kad paprasti žmonės irgi moka už akcizines prekes ir mokesčius. Jis turėjo galimybę viską krautis ant Kelių direkcijai priklausančio kelio krašto, tačiau jam būtų reikėję vežti 500 metrų toliau. Pasirinko kaimo terorizavimą ir lengvesnį suderinimą su seniūnija“, – pranešė Tomas Kulikauskas.

15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje

15min susisiekė su Kuršėnų kaimiškosios seniūnijos seniūne Edita Mileikiene. Jos teigimu, Tomas Kulikauskas situaciją dramatizuoja – miškavežiai šiuo keliu nuolat nekursuoja, o dvi dienas važiuos tam, kad išgabentų medieną.

Pasak seniūnės, šie veiksmai su verslininkais buvo suderinti numatant atsakomybę, jei kelias būtų sugadintas ar kitaip pažeistas.

„Jie kerta privatų mišką. Yra sutarta su savininku iš Kauno, kurio yra miškas, kad jie per šiandien ir per rytoj visą medieną išsiveš. Mes neturime teisės jiems neleisti išsivežti medieną. Jūs puikiai suprantate, kad jie su malūnsparniu tos medienos neišsiskraidins. Mes esame su jais sutarę.

Atvažiavome vakar, apžiūrėjome visą asfaltą, koks yra, pasidarėme nuotraukas. Per šiandien ir rytoj jie viską išveš, tada mūsų komisija vėl važiuoja ir žiūri, kokia padaryta žala, ar ji apskritai padaryta. Jie prisiima visą atsakomybę už kelio sugadinimą.

15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje

Mes neturime teisės jiems neleisti išsivežti produkcijos. Tokia tvarka visoje Lietuvoje. Mes statome tuos ženklus aštuonių ar penkiolikos tonų, bet kada yra vežama produkcija, mes privalome jiems leisti išsivežti.

Tegul gyventojai būna ramūs – jie patys gyvenime nekiša rankų nei prie asfalto tvarkymo, nei prie žvyravimo, nei prie greideriavimo. Viską tvarko seniūnija. Su privačia firma yra viskas suderinta. Jeigu bus kokios problemos, pažeistas asfaltas, jie prisiima visą atsakomybę ir jie viską sutvarkys. Viskas labai aišku.

Jie faktiškai gali net leidimo neklausti, nes jie moka penkis procentus valstybei nuo išvežamos medienos. Tai yra didžiuliai pinigai, bet mes esame sutarę, kad jie visus darbus derina su seniūnija.

Tai jie per šiandien ir per rytoj viską išsiveš. Nematau čia jokios problemos“, – į skaitytojo Tomo Kulikausko skundą atsakė Kuršėnų kaimiškosios seniūnijos seniūnė Edita Mileikienė.

15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo Tomo Kulikausko nuotr./Įvykio vietoje

Dėl matytos situacijos sunerimęs skaitytojas pats nuvyko į Šiaulių rajono policijos komisariato Kuršėnų nuovadą ir, kaip pats teigė, informavęs apie įvykį į Beržtvus palydėjo policijos pareigūnus.

Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas patvirtino, kad pareigūnai įvykio vietoje išties lankėsi, aiškinosi aplinkybes, tačiau jokių pažeidimų nustatyta nebuvo – mediena vežama ir ženklai uždengti teisėtai.

„Tie vežėjai leidimus turi, jie yra įmonė. Seniūnija leidimus išdavusi. Seniūnija sako, kad vietinius gyventojus yra informavusi. Ženklai uždengti todėl, kad tai savivaldybės kelias ir seniūnija turi teisę leisti tuos ženklus uždengti. Mes pažeidimo jokio nenustatėme“, – sakė Artūras Šliavas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius