Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes-Benz Biome“: neatsiejamas nuo gamtos ultralengvas automobilis

Šių metų Los Andželo dizaino konkurse „Mercedes-Benz“ dizaino studija, įsikūrusi Kalifornijoje, nustebino pateikdama išties revoliucinę viziją. Įkvėpimo semdamiesi iš gamtos, dizaineriai sugalvojo automobilį, kuris nuo pat pagaminimo iki paskutinės dienos yra visiškai integruotas į ekosistemą.
„Mercedes-Benz Biome“ koncepcija
„Mercedes-Benz Biome“ koncepcija / Gamintojo nuotr.

„Mercedes-Benz Biome“ užauga iš sėklų natūralioje aplinkoje. Kelyje automobilis į aplinką išmeta gryną deguonį, o susidėvėjęs paprasčiausiai kompostuojamas arba panaudojamas kaip statybinė medžiaga.

„Mes sukūrėme automobilį su vidaus degimo varikliu, tad dabar norėjome pademonstruoti idealaus ateities automobilio, sukurto ir funkcionuojančio simbiozėje su gamta, viziją. „Mercedes-Benz Biome“ yra natūralių technologijų hibridas ir Žemės ekosistemos dalis. Jis auga ir veši kaip lapai ant medžių“, sako „Mercedes-Benz“ dizaino studijos Kalifornijoje vadovas Hubertas Lee.

Šių metų konkurse buvo iškeltas uždavinys sukurti saugaus ir komfortiško kompaktiško 2+2 vietų automobilio, pasižyminčio puikiu valdymu bei aukščiausios klasės dizainu ir sveriančio tik 1'000 svarų (apie 454 kg), koncepciją.

„Mercedes-Benz Biome“ simbiotinis automobilis pagamintas iš itin lengvos medžiagos, vadinamos BioAudiniu (angl. BioFibre), ir sveria tik 394 kg. Ši medžiaga daug lengvesnė už metalą ar plastiką, tačiau tvirtesnė už plieną. BioAudinys auginamas iš DNR „Mercedes-Benz“ daigyne, kur jis prisotinamas saulės energija įkrautu skystu cheminiu junginiu, vadinamu BioNektaras4534. Šio proceso metu automobilis išauginamas iš dviejų sėklų. „Biome“ interjeras atsiranda iš sėklos, esančios Mercedes žvaigždėje automobilio priekyje, o išorinis apvalkalas auga iš žvaigždės gale link priekio. Siekiant patenkinti individualius klientų poreikius, „Mercedes“ žvaigždė kiekvienu atveju genetiškai modeliuojama ir automobilis užauginamas iš sėkloje esančio individualaus genetinio kodo. Ratai atsiranda iš keturių atskirų sėklų.

Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz Biome“ koncepcija
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz Biome“ koncepcija

„Mercedes-Benz Biome“ varomas BioNektaru4534, kuriuo prisotinti iš BioAudinio pagaminti važiuoklė, interjeras ir ratai. Be to, „Mercedes-Benz“ sugalvojo technologiją, kurios pagalba medžiai su specialiais receptoriais kaups saulės energiją ir vers ją BioNektaru4534. Taip bus sukurta tiesioginė sąsaja su gamtos enegetiniais šaltiniais, o energijos, reikalingos judėjimui, poreikiai bus tenkinami sodinant daugiau medžių ir taip atstatant gamtos turtus. Kaip ir medžiai, „Mercedes-Benz“ simbiotinis automobilis taip pat gamins deguonį, taip gerindamas oro kokybę. Naudojimo pabaigoje „Biome“ gali būti kompostuojamas arba naudojamas kaip statybinė medžiaga. Panaudojus išskirtines „žaliąsias technologijas“, koncepcinis automobilis visiškai įsilieja į ekosistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius