Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai iš arti parodė „Audi Q7“, kurį konfiskavo iš kontrabandininkų

Žurnalistams muitininkai penktadienį parodė transporto priemonę, kurią įsigijo ne įprastu viešojo konkurso būdu. „Audi Q7“ pernai buvo konfiskuotas iš kontrabandininkų, o šiandien – naudojamas muitinės reikmėms.
Muitinės departamente pristatytas muitinės mobiliųjų grupių automobilis
Muitinės departamente pristatytas muitinės mobiliųjų grupių automobilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pernai muitininkai ėmė taikyti naują praktiką – iš kontrabandininkų konfiskuoti ir tarnybai tinkamas mašinas perdaryti į Muitinės mobiliųjų grupių pareigūnų automobilius.

„Audi Q7“ visureigis – vienas tokių. Jis buvo perdažytas, panaikintos jame buvusios slėptuvės, viduje įrengta moderni kontrabandos aptikimo įranga bei įdiegtos keliuose patruliuojančių muitininkų darbe reikalingos technologijos.

Modernią automobilyje įdiegtą įrangą muitininkai nusipirko iš Norvegijos finansinio mechanizmo projekto „Šengeno bendradarbiavimas ir kova su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu, įskaitant prekybą žmonėmis ir klajojančias nusikalstamas grupuotes“ lėšų. Įranga įdiegta ne tik šiame „Audi“, šio projekto lėšomis aprūpintos ir kitos muitinės mašinos – iš viso 50 automobilių.

Iš norvegų finansuoto projekto lėšų muitinė įsigijo ir specializuotą analizės programą (SPĮ), padedančią atskleisti nusikaltimus ir atlikti tyrimus. Vienoje aplinkoje tarpusavyje yra susieta daugiau kaip 20 muitinės tvarkomų ar gaunamų vidinių ir išorinių duomenų šaltinių. Tad visa analitinė informacija valdoma per bendrą centrinę platformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius