Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktį knarkiantys vyrai dažniau užmiega vairuodami

Knarkimas yra susijęs su kvėpavimo takų sutrikimais. Ekspertai teigia, kad knarkiantys vyrai turi didesnę tikimybę užmigti prie vairo.
Knarkiantis sutuoktinis
Knarkiantis sutuoktinis / 123RF nuotr.
Temos: 2 Miegas Knarkimas

Knarkimas yra ne tik erzinantis, bet ir pavojingas reiškinys.  Jis plinta, kaip epidemija. To pasekmė – dvigubai daugiau eismo įvykių. Tyrimo metu 4 iš 10 vyrų prisipažino nors kartą gyvenime užmigę vairuodami automobilį. Pusė apklaustųjų prisipažino, jog tai įvyko per pastaruosius metus. Nemaloniausia statistikos dalis – daugiau nei pusė prie vairo užmigusių vairuotojų tai padarė greitkeliuose, važiuojant dideliais greičiais.

Didžiausia knarkiančių vyrų problema – apnėja. Šis miego sutrikimas neleidžia vyrams išsimiegoti ir jie būna mieguisti dienos metu. Kai kurie tyrimai parodė, kad vairavimas mieguistam yra toks pat pavojingas, kaip vairavimas neblaiviam. Automobilių gamintojai į tai reaguoja rimtai - yra sugalvota įvairių priemonių, kurios turėtų perspėti vairuotoją ir jis galėtų sustoti pailsėti ar išgerti puodelį kavos.

Amerikoje Nacionalinio miego fondo duomenimis 100 milijonų vairuotojų vairavo automobilį mieguisti. Apie 32 milijonai – užmigo vairuodami. 2 milijonai apsnūdusių vairuotojų padarė rimtas avarijas.

Kol kas nėra jokių įstatymų, kurie neleistų vairuoti mieguistiems. Automobilių gamintojai savo ruožtu pateikia įvairias priemones, kurios turėtų pagelbėti užmigus vairuotojui. Tai būtų linijos sekimo pagalbininkas, atstumo iki priešais esančio automobilio sekimo sistema ir kitos. Manoma, kad iki 2018  metų 11 milijonų automobilių turės šias sistemas, kurios padėtų neužmigti vairuojant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius