Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas dviračių takas sostinėje sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes

Nuo sostinės Šeimyniškių iki Tuskulėnų gatvės nutiestas naujas 1 km ilgio šaligatvis ir dviračių takas, kuris sujungė Žirmūnus ir Šnipiškes, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė. Naujasis takas turi įrengtą ir silpnaregių vedimo ir įspėjimo sistemą, o šio projekto įgyvendinimui savivaldybė skyrė 71 tūkst. eurų. Dar 882 tūkst. eurų – ES lėšos.
Naujasis dviračių takas
Naujasis dviračių takas / Kastyčio Mačiūno nuotr.

„Ši jungtis taps nenutrūkstamo tinklo dalimi, kuria Žirmūnų ar Šiaurės miestelio gyventojai galės patogiai keliauti iki naujojo miesto centro ir Senamiesčio. Ateityje, palei Žalgirio gatvę, o taip pat ir Žirmūnų trikampyje – Minties, Tuskulėnų gatvėse, Apkasų gatvėje, – bus suformuotas ir plėtojamas pagrindinių takų tinklas šioje miesto teritorijoje. Ir visa tai daroma tam, kad gyventojai galėtų patogiai vaikščioti ar riedėti į darbą, mokyklas, nes šie rajonai nutolę nuo miesto centro ar Senamiesčio traukos vietų vos keliolikos minučių atstumu“, – sako Vytautas Mitalas, Vilniaus miesto vicemeras.

Kastyčio Mačiūno nuotr./Naujasis dviračių takas
Kastyčio Mačiūno nuotr./Naujasis dviračių takas

„Siekiant tinkamai atskirti skirtingu greičiu judančius srautus, Rinktinės gatvės take įrengti aukščio skirtumo tarp dviračių ir pėsčiųjų takų borteliai. Remiantis užsienio šalių ilgamete patirtimi, tokie borteliai pasiteisina ir kaip svarbus psichologinis veiksnys – mažina konfliktinių situacijų skaičių, užtikrina sklandų ir patogų dviratininkų bei pėsčiųjų judėjimą būtent jiems numatyta infrastruktūra.

Be to, bortelių nuožulnumas apsaugo nuo galimo kritimo užvažiavus ant bortelio ratu. Manau, kad atnaujintas takas taps pavyzdžiu kaip saugiai ir patogiai susisiekti su miestu alternatyviais judėjimo būdais – pėsčiomis, dviračiu ar kitomis riedėjimo priemonėmis“, – sako Anton Nikitin, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Tvaraus susisiekimo skyriaus vadovas.

Pranešime skelbiama, jog šiemet prasidėjo atnaujinimo darbai ir daugiabučių namų kvartalo, esančio Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvių trikampio, teritorijoje: bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto ir aktyvaus poilsio aikštelės, rekreaciniai pėsčiųjų takai, naujas apšvietimas, pasodinti įvairūs želdiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius