-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „Mazda 3“ saugumo bandymuose Australijoje įvertintas penkiomis žvaigždutėmis

2014-ųjų metų „Mazda 3“ surinko maksimalų balų skaičių ANCAP saugumo bandymų metu. Penkių žvaigždučių įvertinimą gavo modelis tiek hečbeko, tiek sedano kėbulu.
„Mazda 3“
„Mazda 3“ / „Mazda” nuotr.

Tęsia saugumo tradicijas

ANCAP vadovas Lauchlanas McIntoshas pasidžiaugė, kad vienas geriausiai Australijoje parduodamų automobilių surinko tokius aukštus balus.

„Prieš tai buvęs „Mazda 3“ modelis Australijoje užėmė net septynis procentus rinkos tarp visų žemyne parduotų automobilių. Džiugu, kad ir naujasis „Mazda 3“ tęsia saugumo liniją. Manau, kad šis modelis išliks populiarus. Jei „Mazda 3“ ir toliau bus taip perkamas, tai reikš, kad dešimtys tūkstančių pirkėjų važinės saugiais automobiliais“, – sakė saugumo bandymus atliekančio instituto vadovas.

„Mazda” nuotr./„Mazda 3“
„Mazda” nuotr./„Mazda 3“

„Mazda 3“ maksimalaus, penkių žvaigždučių įvertinimo jau sulaukė ir analogiškuose „Euro NCAP“ bandumuose senajame žemyne.

Gausiai aprūpintas standartine ir papildoma saugumo įranga

Standartinę saugumo įrangą visuose 2014-ųjų metų „Mazda 3“ modeliuose sudaro šešios oro pagalvės, stabdžių antiblokavimo sistema, stabilumo kontrolė, stabdymo jėgos kontrolė bei sistema, kuri važiuojant greičiau nei 50 km/h ir staiga stabdant, automatiškai įjungia avarinę šviesos signalizaciją.

„Mazda” nuotr./„Mazda 3“
„Mazda” nuotr./„Mazda 3“

Kaip papildoma saugumo įranga siūlomas užtemstantis galinio vaizdo veidrodėlis, kuomet vairuotojas yra akinamas, „aklosios zonos“ stebėjimo sistema ir davikliai, informuojantys apie eismą už automobilio, kurie praverčia automobilių stovėjimo aikštelėse.

Taip pat už papildomą mokestį pirkėjui bus pasiūlyta ir autonominė avarinio stabdymo sistema, tačiau ji papildomai siūloma tik Austalijoje. Jungtinei Karalystei skirtiems modeliams ši sistema įeina į standartinės įrangos komplektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius