Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Naujausi mobilumo duomenys: kaip vilniečiai judėjo pirmąją metų savaitę?

Pirmą šių metų savaitę keleivių skaičius viešajame transporte nežymiai, tačiau kasdien augo – darbo dienomis atliekama virš 156 tūkst. kelionių. Palaipsniui daugėjant keleivių, nuo sausio 11 d. visų greitųjų maršrutų autobusai ir intensyviausių maršrutų troleibusai piko metu kursuos dažniau.
Karantinas Vilniuje
Karantinas Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Bendri viešojo transporto keleivių srautai šiuo metu apie 70 proc. mažesni nei iki karantino. Automatizuotos šviesoforų valdymo sistemos duomenimis, automobilių srautai paskutinę metų savaitę lyginant su pernai buvo sumažėję virš 32 proc. Pirmosiomis šių metų dienomis automobilių kiek daugiau nei metų pabaigoje, tačiau lyginant su pernai srautai gerokai sumažėję – rytinio piko metu apie 42 proc., o vakarinio – virš 27 proc.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje

„Šiame etape itin svarbu visą judėjimą po miestą ir toliau planuoti atsakingai, apgalvotai, kai tik įmanoma – iš anksto. Eismo reguliavimą, viešojo transporto judėjimą pritaikome pagal kasdien stebimus realius srautus. Keleivių prašome atidžiau pasitikrinti tvarkaraščius, susiplanuoti greičiausią kelionę. Taip neteks laukti stotelėje, išvengsite būriavimosi ir laiku nuvažiuosite ten, kur būtina. Po truputį judėsime į įprastesnį gyvenimo ritmą, tačiau tam dabar turime išlikti susitelkę, nepamiršti saugumo taisyklių", – sako „Susisiekimo paslaugos" direktorė Modesta Gusarovienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Karantinas Vilniuje

Naujausi tvarkaraščiai visada skelbiami čia, programėlėse Trafi, m.Ticket, teirautis galima ir telefonu 8 5 210 7050. Pačiose stotelėse esančių tvarkaraščių laikinai stebėti nereikėtų. Maršrutų užpildymą sekti galima čia, siūloma maršrutus planuotis iš anksto.

„Susisiekimo paslaugos“ praneša apie šiuos maršrutų pokyčius:

  • Nuo sausio 11 d. darbo dienomis keisis 1G, 2G, 3G, 4G, 5G, 6G autobusų ir 1, 4, 6, 7, 10, 13, 17, 18 troleibusų maršrutų tvarkaraščiai – piko metu jie kursuos dažniau.
  • Taip pat nuo sausio 11 d., atsižvelgiant į gautus keleivių prašymus, keisis 92 medikų maršruto ir 14, 61 autobusų maršrutų tvarkaraščiai.
  • Laikinai nekursuoja 65, 88, 89 maršruto autobusai ir 3, 14, 15, 20, 21 maršrutų troleibusai.

Stotelėse, autobusuose ir troleibusuose privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, kad jos dengtų nosį ir burną, laikytis saugaus atstumo. Būtina dezinfekuoti rankas įlipant ir išlipant, dezinfekcinio skysčio keleiviai ras kiekviename autobuse ir troleibuse. Jei sėdimos vietos užimtos, lipti draudžiama – palaukite kito autobuso ar troleibuso.

Autobusai ir troleibusai nuolat dezinfekuojami – valomi turėklai, durų rankenos, porankiai, sėdynių atlošų rankenos ir kiti keleivių liečiami paviršiai. Taip pat valomos grindys, transporto priemonių išorė. Galutinėse stotelėse autobusai ir troleibusai kaskart išvėdinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius