Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji šviesoforai Kauno Taikos prospekte sukėlė chaosą: nusidriekė mašinų eilės

Naujovė nepasiteisino. Pirmadienį Taikos prospekto bei Garažų gatvės sankirtoje ėmę veikti naujai įrengti šviesoforai ne tik kad neišsprendė iki tol egzistavusių eismo problemų, bet dar ir sukūrė naujų. 15min pasiekė pasipiktinusių kauniečių skundai: prie šios sankryžos ėmė formuotis iki tol neregėtos transporto spūstys.

„Piko metu mašinų eilės tęsiasi iki pat miestelio „Urmas“ žiedo. 16 valandą iš Garažų gatvės išvažiuot į Taikos prospektą yra neįmanoma. Važiuodami nuo „Regitros“ ir norėdami pasukti į kairę, į Garažų gatvę, prie naujojo šviesoforo praleidome beveik 20 minučių. Gyvename Palemone. Niekada nebūdavo spūsčių. Stovėdavo tik kokios dvi pasukti norinčios mašinos.

Siūlau išjungti tą šviesoforą ir palikti jį mirksintį. Ačiū pasakyčiau. Praplovė pinigus – tebūnie. Tačiau laikyti jį įjungtą ir visus vairuotojus pykdyti – nebūtina“, – piktinosi kaunietis Svajūnas.

Siūlau išjungti tą šviesoforą ir palikti jį mirksintį. Ačiū pasakyčiau. Praplovė pinigus – tebūnie.

Paprašius atrasti pliusą, kurį davė ši naujovė, vyras įvardijo tai, kad dabar iš Garažų gatvės galima ne tik į dešinę, bet ir į kairę sukti ar važiuoti tiesiai.

„Anksčiau reikdavo sukti į dešinę, pavažiuoti Taikos prospektu, apsisukti ir grįžus prie šios sankryžos sukti į dešinę ar važiuoti tolyn. Atrodo, geras pokytis, tačiau... Dabar, kai tokios spūstys, vis vien greičiau važiuoti pagal senąją schemą, nei laukti žalios šviesos norint sukti į kairę ar važiuoti tiesiai“, – teigė Svajūnas.

Šia naujove piktinosi ir kiti vairuotojai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Taikos prospektas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Taikos prospektas

„Sako, eismas pagerėjo. Atvirkščiai. Važiavau 20-tu autobusu iš Garažo gatvės, tai 20 minučių užtruko kelionė, kol įsukome į Taikos prospektą. Spūstys didžiausios, ko nebuvo anksčiau. Siūlau 20-to maršruto autobuso, grįžtančio į Taikos prospektą, nekreipti į miestelį „Urmas“, nes ten ir taip daug autobusų. Iš Garažo gatvės jis turėtų sukti į dešinę“, – piktinosi kitas kaunietis.

Trečiasis taip pat patvirtino, jog naujasis šviesoforas – visiška nesąmonė. Pasak jo, anksčiau spūsčių toje sankryžoje nebūdavo, o dabar jos – milžiniškos.

„Tragedija. Sureguliuokit normaliai šviesoforus. Kokio velnio neuždėjo žalių rodyklių? Sumažėtų spūstys, o dabar reikia laukti, kol užsidegs žalia, nors galima būtų važiuoti ir kai dega raudona“, – piktinosi dar vienas vairuotojas.

Atsakydamas į skundus, Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patikino, jog nesklandumai – laikini. Anot jo, dėl spūsčių kalti ne tik nauji, dar iki galo nesureguliuoti šviesoforai, bet ir prieškalėdinis laikotarpis, padidinantis mašinų srautus į miestelį „Urmas“.

„Po švenčių srautai šioje sankryžoje sumažės, galėsime baigti reguliuoti ir šviesoforus. Darbai prie jų vyksta kiekvieną dieną. Darbininkai ten pluša ir šiandien. Piko metu Taikos prospektu važiuojantys tikrai neturėtų pakliūti į spūstį“, – teigė P.Keras.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankryža
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankryža

Anot jo, miestui ši šviesoforinė sankryža nekainavo nieko – ją, viešojo transporto terminalą bei jo apšvietimą savomis lėšomis įrengė miestelis „Urmas“.

Miestui ši šviesoforinė sankryža nekainavo nieko – ją, viešojo transporto terminalą bei jo apšvietimą savomis lėšomis įrengė miestelis „Urmas“.

Paklaustas apie artimiausius planus gerinti eismą Kaune, P.Keras užsiminė apie sankryžų platinimą.

„Padidės automobilių laidumas Savanorių ir Pramonės sankryžoje. Išplatinsime ją žaliosios vejos sąskaita. Taip pat platinsime Jonavos gatvę ties išvažiavimu į autostradą. Vilniaus kryptimi“, – patikino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

15min primena, jog naujoji Dainavos rajono šviesoforinė sankryža ėmė veikti nuo gruodžio 21 dienos. Buvo siekiama Taikos prospekto bei Garažų gatvės sankirtą padaryti saugesnę bei pralaidesnę, turėjo palengvėti bei pagreitėti automobilių patekimas iš Garažų gatvės į Taikos prospektą. Prieš įrengiant šviesoforus, sankryža buvo praplatinta, takeliai pėstiesiems atnaujinti ir pritaikyti neįgaliesiems, įrengtas apšvietimas.

VIDEO: Taikos prospekte įrengta šviesoforu reguliuojama sankryža

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius