Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji valdžios ratai – ministerijos šiemet automobilių prisipirko už 34 mln. litų

Dauguma ministerijų pastaruoju metu susiskaičiavo, kad ministrų kelionėms automobilius verčiau nuomoti nei pirkti. Tačiau Susisiekimo, Žemės ūkio ministerija ir kariuomenė nuomotis mašinų nenori. Šiemet naujus automobilius už mokesčių mokėtojų pinigus tarnybos reikmėms gavo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, žemės ūkio viceministras Mindaugas Kuklierius, kariuomenės vadas Arvydas Pocius ir Žemės ūkio ministerijai pavaldžios Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos vadovas Arūnas Jurgaitis.
Sistemą MILES išbandė Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Arvydas Pocius
Kariuomenės vadas Arvydas Pocius gavo naują automobilį, kuris „atitinka reprezentacinę funkciją“. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tai paaiškėjo Seimo nariui, konservatoriui Liutaurui Kazlavickui ministerijų pasiklausus, kiek ir kokius automobilius jos šiemet įsigijo.

Vadovams – „Škodos“

15min.lt jau rašė, kad dauguma ministrų keliauja nuomotais automobiliais, tik susisiekimo ministras R.Sinkevičius vežiojamas šiemet nupirktu „Volkswagen Phaeton“, kuris kainavo beveik 160 tūkst. litų. Tokį pat, tik brangesnį automobilį buvo išsirinkęs ir aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Tiesa, sužinojęs, kad už automobilį gali permokėti iki 40 tūks. litų, ministras pirkinio išvis atsisakė. Ir dar padėkojo 15min.lt, kad apie tai pranešė.

Tuo tarpu kitiems vadovams ministerijos daugiausia perka „škodas“.

Iki šių metų 2007 m. laidos „Škoda Superb” vežiotam kariuomenės vadui Arvydui Pociui Krašto apsaugos ministerija šiemet už 110 tūkst. litų nupirko naują „Škoda Superb Elegance“.

Kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis 15min.lt teigė, kad naujo automobilio A.Pociui reikėjo, nes senasis jau buvo gerokai nusidėvėjęs ir neatitiko reprezentacinės funkcijos. Seną „Škodą“ kariuomenė toliau naudoja kitoms reikmėms.

skoda-pressevents.com nuotr./Atnaujinto antrosios kartos „Škoda Superb“ modelio pristatymas Vienoje
skoda-pressevents.com nuotr./Atnaujinto antrosios kartos „Škoda Superb“ modelio pristatymas Vienoje

Pasak S.Povilionio, ir šįkart automobilį kariuomenės vadaui nutarta pirkti, o ne nuomoti, kad ateityje, kai nebetiks kariuomenės vadui vežioti, jis liktų kitiems karininkams.

Tos pačios markės, tik penkiais tūkstančiais litų brangesnę, naują „Škoda Superb Elegance“ Žemės ūkio ministerija nupirko viceministro Mindaugo Kuklieriaus reikmėms.

Žemės ūkio ministerija nauju automobiliu palepino ir jai pavaldžios Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos vadovą  Arūną Jurgaitį. Jam už 72 tūkst. litų nupirkta „Škoda Octavia Elegance“.

Automobiliams –  daugiau nei 34 mln. litų

Iš viso šiemet ministerijos automobiliams išleido daugiau nei 34 mln. litų. Daugiausia kainavo Vidaus reikalų ministerijos policijai, ugniagesiams, viešojo saugumo tarnybai ir Vadovybės apsaugos departamentui pirktos tarnybinės mašinos.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui už 18 mln. nupirkta 20 gaisrams gesinti skirtų automobilių, policijai už 11 mln. litų nupirkta 270 įvairių tarnybinių mašinų. Keturi neįvardintos markės ir kainos automobiliai nupirkti saugomiems asmenims pervežti. Dar tris autobusiukus Vidaus reikalų ministerija nupirko Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų kelionėms į įvykio vietą.

Po vienuolika mašinų pirko Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijos. Susisiekimo ministerija savo reikmėms įsigijo beveik 137 tūkst. litų kainavusį elektromobilį „Nissan Leaf“, 138 tūkst. litų kainavusį „Volkswagen Multivan“. Dar beveik 160 tūkst. litų ministerija sumokėjo už „Volkswagen Phaeton“, kuriuo bus vežiojamas pats ministras R.Sinkevičius.

Be to, Susisiekimo ministerija Lietuvos automobilių kelių direkcijai „funkcijoms vykdyti“ už 200 tūkst. litų nupirko tris „Škoda Yeti Ambition“ bei  130 tūkst. litų vertės „Volkswagen Caravelle“.

Gamintojo nuotr./„Toyota Avensis“
Gamintojo nuotr./„Toyota Avensis“

Susisiekimo ministerija po vieną „Toyota Avensis“ nupirko Pasienio kontrolės punktų direkcijai ir Transporto investicijų direkcijai. Tiesa, pastarosios įstaigos „Avensis“ ministerijai kainavo 32 tūkst. litų pigiau už kitą. Už ją sumokėta 40 tūkst. litų, tuo tarpu už Pasienio kontrolės punktų direkcijai skirtą „Toyotą“ pakloti 72 tūkst. litų.

Dar du automobilius Susisiekimo ministerija nupirko Valstybinei kelių tarnsporto direkcijai. Už du „Iveco Daily“ sumokėti beveik 234 tūkst. litų.

Pirko traktorių

Žemės ūkio ministerija „škodomis“ šiemet aprūpino ne tik viceministrą M.Kuklierių ir Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos vadovą A.Jurgaitį. Dar septynias „škodas“ už 485 tūkst. litų minsiterija nupirko Valstybės žemės fondui  „gamybos tikslams – žemės reformos ir žemėtvarkos darbams vykdyti“.

Be to, Žemės ūkio ministerija šiemet už 78 tūkst. litų Žuvininkystės tarnybos Rusnės poskyriui nupirko traktorių „Belarus-940.4” su buldozerio peiliu. Dar Žemės ūkio ministerija šiemet viešajai įstaigai „Pieno tyrimai“ pieno mėginiams iš gamintojų surinkti nupirko krovininį autobilį su šaldymo įranga „Opel Combo Cargo“. Jis kainavo 78 tūkst. litų.
 
Globos namams – visureigis

Devynis automobilius 2013-aisiais įsigijo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Visi jie skirti ministerijai pavaldžioms įstaigoms.

Du nauji neįgaliesiems vežti pritaikyti „Citroen Jumpy“ už 167 tūkst. litų nupirkti Techninės pagalbos neįgaliesiems centrui. Už 75 tūkst. neįgaliesiems vežti skirtas „Mercedes Benz Sprinter 315 CD” nupirktas Pabėgėlių priėmimo centrui.

86 tūkst. litų vertės „Ford S-Max” buvo nupirktas Socialinių paslaugų priežiūros departamentui, o Plungės Darbo birža gavo už beveik 60 tūkst. pirktą „Hyundai“.

Gamintojo nuotr./„VW Tiguan„
Gamintojo nuotr./„VW Tiguan“

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dar tris automobilius pirko socialinės globos namams. Kėdainių socialinės globos namai gavo 129 tūkst. litų kainavusį autobusiuką „Ford Transit“, Visagino socialinės globos namai – 50 tūkst. litų kainavusį autobusiuką „Renault Trafic“, Dūseikių globos namams nupirkta priekaba prekėms, žemėms atsivežti.

Tuo tarpu Padvarių socialinės globos namai buvo „globos įstaigos gyventojų reikmėms“ gavo penkiavietį visureigį „Volkswagen Tiguan“, kainavusį 70 tūkst. litų.   

Užsienio reikalų ministerija pirko „Jaguarą“

Sveikatos apsaugos ministerija šiemet nusipirko 5 automobilius. Visi jie skirti ne ministerijos, o jai pavaldžių įstaigų reikmėms. Po 72 tūkst. litų vertės automobilį ministerija nupirko Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio teritorinėms ligonių kasoms.

Dar Sveikatos apsaugos ministerija šiemet už 60 tūkst. litų pirko „Volkswagen Caddy“, kuriuo važinės Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos darbuotojai. 47 tūkst. litų ministerija sumokėjo už Valstybinei teismo psichiatrijos tarnybai skirtą „Suzuki SX4 Crossover”.

Jaguar XF
Jaguar XF

Tik du automobilius šiemet pirko Kultūros ministerija. Ji neatskleidžia, kiek sumokėjo už mašinas, bet nurodo, kad „Ford Galaxy“ skirtas Kauno valstybinei filharmonijai, o „Toyota Verso“ – Lietuvos nacionalinio muziejaus darbuotojų tarnybinėms reikmėms.

Po vieną automobilį šiemet pirko Krašto apsaugos ministerija ir Užsienio reikalų ministerija. Krašto apsaugos ministerija nupirko „Škoda Suberb Elegance“ kariuomenės vadui A.Pociui.

O Užsienio reikalų ministerija Lietuvoje viešinčių delegacijų aptarnavimui už beveik 125 tūkst. litų nusipirko „Jaguar XF“.

Aplinkos, Energetikos, Finansų, Švietimo ir mokslo, Ūkio ir Teisingumo ministerijos šiemet nepirko nė vieno automobilio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius