Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Vilnioje rekonstruojama Parko gatvė ir rajono apšvietimas

Sostinės savivaldybė pradėjo remontą Naujojoje Vilnioje, Parko gatvėje, kur bus rekonstruota 1,2 km ilgio atkarpa nuo Pergalės iki Linksmosios gatvės. Pranešime skelbiama, kad darbus planuojama baigti iki vasaros pabaigos. Vilniaus miesto savivaldybė Parko gatvės remontui skyrė apie 500 tūkst. eurų.
Naujojoje Vilnioje rekonstruojama Parko gatvė ir rajono apšvietimas
Naujojoje Vilnioje rekonstruojama Parko gatvė ir rajono apšvietimas / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Šiuo metu atnaujinama viena pagrindinių Naujosios Vilnios gatvių – per parą ja pravažiuoja daugiau kaip 10 tūkst. automobilių. Iki vasaros pabaigos visiškai atnaujinsime šios gatvės dangą, nutiesim naujus šaligatvius, sutvarkysim požemines komunikacijas ir atnaujinsim ženklinimą, įrengsim modernų apšvietimą. Pastaraisiais metais daugelyje Naujosios Vilnios gatvių tapo šviesiau ir jaukiau", – džiaugiasi mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Naujosios Vilnios daugelyje rajono gatvių pakeistos atramos, sumontuoti nauji LED šviestuvai. Naujas apšvietimas bus įrengtas ir pėsčiųjų take nuo Parko iki Genių gatvės, Linksmojoje, Untulių gatvėse.

Per pastaruosius dvejus metus Naujojoje Vilnioje išasfaltuota kone 5 km žvyrkelių, asfalto danga paklota Kalno, Gerviškių, Grikių, Vaivos, Naujojoje, Gurių Sodų, Vandens, Karklų, Skaidiškių, Retkonių, B.K.Balučio ir Černiavskio gatvėse. Taip pat sutvarkytos itin judrios rajono gatvės – Pergalės, Dūmų, A.Kojelavičiaus ir Pramonės: pakloti šaligatviai, įrengtas ar atnaujintas apšvietimas.

Dėmesio sulauks ir Naująją Vilnią su centru jungianti transporto arterija Stepono Batoro gatvė. Sostinės savivaldybė šios gatvės atkarpoje, kur iki šiol skendėjo tamsoje, per 2019 m. suprojektuos ir per 2020–2021 metus įrengs modernų apšvietimą. Palei Stepono Batoro gatvę nusidrieks ir dviračių takas, o tai palengvins susisiekimą su miestu. Kad pėstieji jaustųsi saugesni Naujojoje Vilnioje, įrengti greičio mažinimo kalneliai, atšvaitai kelio dangoje, sferiniai veidrodžiai, kryptinis pėsčiųjų perėjų ir kitas apšvietimas Gerviškių, S.Batoro, Nasturtų ir Rytų, Gandrų, Kalno ir kitose gatvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius