-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 15 /11:28

Neapdairumo viršūnė: metalo laužo prikrautas sunkvežimis Kaune paralyžiavo troleibusų eismą

Penktadienį apie 9 val. ryto Kauno Draugystės g., netoli „Maxima“ parduotuvės, ėmė formuotis viešojo transporto spūstis. Į priekabą prisikrovęs metalo laužo, elektros laidus kliudė sunkvežimis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo Andriaus nuotr.

Nuotraukas iš įvykio vietos atsiuntė į darbą skubėjęs kaunietis Andrius. Anot vyro, sunkvežimis troleibusų elektros energijos liniją pažeidė dėl per aukštai prikrauto krovinio.

„Vienoje iš nuotraukų matosi net kibirkštys. Man važiuojant, vienas troleibusas jau stovėjo sustojęs. Jiems apvažiuoti kliūtį – sunkvežimį – nebuvo įmanoma. Manau, jie ten ilgai dar stovės“, – teigė Andrius.

Pasak jo, sukti į kairę nutikimo vietoje buvo itin rizikinga – kabojo nutraukti elektros laidai.

„Vienas vilkikas bandė apvažiuoti stovintį sunkvežimį su metalo laužu, tačiau kliudė nutrauktus laidus. Šie kibirkščiavo. Ta metalo laužo krūva virš laidų buvo išsikišusi kokį pusantro metro. Kaip taip neapgalvotai išvažiuot į gatves?“, – teiravosi įvykio liudininkas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstas techninės pagalbos automobilis. Prisikabinus sustojusius troleibusus, juos reikėjo nutempti apie keletą kilometrų.

11.20 val. Kaip 15min patikino UAB „Kauno autobusai“ Administracijos ir personalo departamento vadovas Mindaugas Klimašauskas, toks įvykis, kuomet per didelį krovinį vežantis sunkvežimis nutraukia kontaktinį troleibusų energijos tinklą ir trosus, šiemet įvyko pirmą kartą.

„Šis įvykis paveikė visą viešojo transporto eismą. Labai daug trosų nutraukta. Mūsų specialistai vis dar dirba vietoje. Tinklas apdraustas. Reikia įsitikinti, ar neapgadino iešmų, pastotėje neįvyko trumpas sujungimas. Tad žalos tikslios dabar dar pasakyti negaliu“, – paaiškino M.Klimašauskas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstas techninės pagalbos automobilis. Prisikabinus sustojusius troleibusus, juos reikėjo nutempti apie keletą kilometrų (nuo Taikos ir Pramonės pr. žiedo iki Taikos pr. ir Draugystės g. sankirtos), iki kitos, veikiančios, pastotės.

Iš viso buvo nutempti šeši troleibusai. Tai sutrikdė eismą. Draugystės g. įrengta po aštuonis (į abi puses) viešojo transporto sustojimus. Tad jau keletą valandų žmonės juose nesulaukia troleibusų. Trikdžių šalinimas truks dar apie valandą.

Kaip informavo Kauno apskrities VPK, iškvietimas dėl šio įvykio buvo gautas 08.53 val. Pranešta apie tai, jog transporto priemonė kliudė ir nutraukė elektros laidus Draugystės g. ir Pramonės pr. sankirtoje. Nuvykęs pareigūnas nubraižė įvykio schemą ir perdavė ją tirti Kelių policijos valdybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius