Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringoje įrengta papildomų stotelių elektromobiliams

Neringoje padaugėjo elektromobiliams skirtų stotelių: jų papildomai įrengtos devynios, o per artimiausius kelerius metus turėtų būti įrengta apie 30, pranešė Neringos savivaldybė. Stotelės yra mokamos.
Elektromobilių įkrovos stotelė Neringoje, Juodkrantėje
Elektromobilių įkrovos stotelė Neringoje, Juodkrantėje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Anot įstaigos, pastaruosius kelis metus stebimas didėjantis į kurortą įvažiuojančių elektromobilių skaičius, tad auga ir jiems aptarnauti skirtos infrastruktūros poreikis.

Neringos savivaldybė įrengė naujas lėto krovimo stoteles. Elektromobilius šiuo metu Neringoje galima pakrauti septyniose vietose, kuriose iš viso yra 12 viešųjų stotelių.

Anot Neringos savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Šakalio, stotelės pirmiausia įrengtos ten, kur buvo palankiausios sąlygos tai padaryti ir kur reikėjo mažiausių investicijų.

Įvertintas ir elektromobiliais besinaudojančių judumas. Šiuo metu ruošiamasi antrajam darbų etapui, kurio metu Neringoje bus įrengta dar daugiau viešų elektros įkrovimo stotelių – pirmoji galimybė įkrauti elektromobilį atsiras ir Preiloje.

„Jau esame gavę sąlygas iš ESO dėl naujų įkrovimo stotelių prijungimo prie elektros tinklo. Rengiame projektus elektros tinklų tiesimui ten, kur jų nėra. Kaip jau parodė esama patirtis, svarbu užtikrinti ir patikimą pakankamos galios elektros tiekimą“, – pranešime sako Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys.

Anot savivaldybės, numatoma, kad Neringoje per artimiausius kelis metus iš viso turėtų būti įrengta apie 30 viešų įkrovimo stotelių.

Elektromobiliais atvykstančių svečių skaičius atsispindi ir vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą duomenys.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu, vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą lengvata taikoma tik elektra varomoms transporto priemonėms.

Prieš ketverius metus – 2018 metais, lengvata pritaikyta 233 kartus, o 2021-aisiais – 2127 kartus. Šiais metais į Neringą įvažiavo 2500 tik elektra varomų elektromobilių. Į šį skaičių nepatenka Neringos gyventojų elektromobiliai bei iš tinklo įkraunami hibridiniai automobiliai.

Viešas elektromobilių įkrovimo vietas Neringoje galima rasti trijose gyvenvietėse – Juodkrantėje, Pervalkoje – prie paplūdimio, Nidoje – prieplaukoje, taip pat dviejose automobilių stovėjimo aikštelėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius