Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos komunalininkai važinės elektromobiliais

Kuršių nerijoje dirbantys komunalininkai persėdo į elektromobilius.
Neringos komunalininkai jau įsigijo pirmąjį elektromobilį. Ateityje bus renkamasi tik tokios priemonės.
Neringos komunalininkai jau įsigijo pirmąjį elektromobilį. Ateityje bus renkamasi tik tokios priemonės. / Neringos savivaldybės nuotr.

„Švari ir graži aplinka svarbi tiek Neringos miesto gyventojams, tiek miesto svečiams, o dar didesnis privalumas, jei tvarkymo darbai atliekami sukeliant kuo mažiau papildomo triukšmo ir neteršiant mylimos bei saugomos gamtos“, - praneša Neringos savivaldybė.

Nuo kovo 2 d. Neringoje pradėtas naudoti naujas elektromobilis, skirtas teikti komunalines paslaugas.

Tai kompaktiškas, 100 proc. elektra varomas mini „sunkvežimis“, kuriuo galima vežti apie 1200 kg svorio krovinį ir kuris, priklausomai nuo pasirinktos trajektorijos, vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 135 km.

Dėl trumpos ratų bazės automobilis yra labai manevringas, o jo plotis - tik 120 cm – tad puikiai tinka siauriems pravažiavimams, šaligatviams ar dviračių takams prižiūrėti. Naujasis elektromobilis visiškai nekelia triukšmo – kad aplinkiniai būtų informuojami apie artėjančią transporto priemonę, judėdamas šis automobilis skleidžia švelnius muzikos garsus.

„Anksčiau naudoti masyvūs ir triukšmingi automobiliai nuo šiol bus naudojami vis rečiau – juos palaipsniui pakeis moderni ir ekologiška technika, o gyventojus ir poilsiautojus mažiau trikdys technikos skleidžiamas garsas. Šiuo pirmuoju elektromobiliu bus atliekami želdynų priežiūros darbai“, - praneša savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius