Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netinkamai parinktas automobilio salono gaiviklis gali skatinti agresyvumą

Pasak populiariausio pasaulyje automobilinių oro gaiviklių gamintojo „Wunder-Baum“ specialistų, kvapas turi itin didelę įtaką mūsų nuotaikai ir savijautai, o tinkamai parinktas aromatas padeda susikoncentruoti.
Automobilio oro gaiviklis
Automobilio oro gaiviklis
Temos: 2 Kvapas Automobilis

Aromatai gali būti ne tik teigiami, bet ir neigiami, ir tai liečia ne tik įprastus blogus kvapus. Pavyzdžiui, automobilyje nerekomenduojami kvapai, kurie dirgina, erzina ir kitaip neigiamai veikia vairuotojo emocijas, blaško jo dėmesį, per daug atpalaiduoja arba atvirkščiai – skatina pavojingą ir agresyvų vairavimą.

Tarkime, kai kurie miško augalų ar levandų kvapai gali per daug raminti ir vairuotojui neleisti sukoncentruoti dėmesio į tai, kas vyksta kelyje. Kiti kvapai, tokie kaip konditerinių gaminių, gali skatinti alkio jausmą ir taip pat blaškyti vairuotoją.

Tačiau net ir „geri“ kvapai turi būti švelnūs ir neintensyvūs, taip pat naudojant juos negalima bandyti „paslėpti“ blogo kvapo salone, kuris gali atsirasti dėl drėgmės ar nešvarumų. Todėl labai svarbu, kad automobilio salonas būtų švarus, o vėdinimo sistema veiktų tinkamai.

Ankstyvą pavasarį, kai oras dar nėra pakankamai įšilęs, „Wunder-Baum“ specialistai rekomenduoja naudoti „šiltus“ kvapus – tokį aromatą skleidžia cinamonas, gvazdikėliai, juodieji pipirai, imbieras. Bet vien tik jų kvapas salone būtų per daug intensyvus ir gali ne tik blaškyti vairuotoją, bet ir tapti galvos skausmo priežastimi. Kad taip neatsitiktų, šie kvapai dažniausiai yra maišomi su citrusinių vaisių kvapu.

O jei manote, kad vairuojate per daug agresyviai, jums labiausiai tiks imbiero ir cinamono kvapai, kurie turi raminančių savybių. Taip pat imbiero aromatas ypač svarbus pavasarį, kadangi šis šakniastiebis stiprina imuninę sistemą, kai organizmui trūksta vitaminų ir esant permainingiems orams dažnai peršąlama.

Artėjant vasarai ir šylant orams, rekomenduojama rinktis gaivesnius kvapus – šiuo metų laiku automobilio salone labiausiai tinka žaliosios citrinos, citrinos, ananasų, obuolių, alijošiaus kvapai, kurie puikiai nuteikia laukiant artėjančios vasaros.

„Wunder-Baum“ duomenimis, Baltijos šalių vairuotojai labiausiai mėgsta tokius oro gaiviklių aromatus:

  1. Naujas automobilis
  2. Vanilė
  3. „Black Classic“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius