Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netinkamai prižiūrėta perėja sostinėje papiktino vilnietį: kur policija?

Sostinės gyventoją papiktino ir nuvylė Verkių gatvėje įrengta laikina pėsčiųjų perėja. Skaitytojo atsiųstuose vaizdo įrašuose matoma, kad perėja ketinančių eiti ar net einančių žmonių nepraleidžia beveik nė vienas automobilis. Taigi kyla klausimas, ar vairuotojai neatidūs, ar perėja paženklinta netinkamai?
Temos: 2 Vilnius Eismas

Temą siūlykite gazas@15min.lt

„Kiek einu, tiek nepraleidžia per naujai padarytą perėją. Kiekgi galima taip? Kur policija? Skambinau – jokio rezultato. Masiškas nepraleidinėjimas“, – teigia vaizdo įrašais pasidalijęs vilnietis.

VIDEO: Vilnietį papiktino laikina pėsčiųjų perėja: „kiek gi galima taip?“

Kaip matoma užfiksuotuose vaizduose, nė vienas automobilio vairuotojas nė nesustoja, kad praleistų pėsčiuosius.

Taip pat įdėmiau pažiūrėjus vaizdo įrašą galima pamatyti, kad pėsčiųjų perėjos ženklinimas neatrodo labai tinkamas ir matomas. Retas kuris vairuotojas, tikėtina, pastebi, kad važiuoja per perėją ir reiktų praleisti pėsčiuosius.

Rangovas patrauktas administracinėn atsakomybėn

Vilniaus savivaldybės komentare 15min teigiama, kad perėja buvo tikrai blogai įrengta ir jau yra išmontuota.

„Darbus vykdantis rangovas, kuris atsakingas už eismo saugą objekto ribose ir kelio ženklų priežiūrą, buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn dėl išduotų leidimų sąlygų nesilaikymo.

Šiuo metu netinkamai prižiūrėta pėsčiųjų perėja yra išmontuota, o pėstieji nukreipiami per šviesoforais reguliuojamą sankryžą padarytą laikiną taką.

Darbų rangovai informavo, kad rugsėjo 28–29 d., planuoja atnaujinti eismą ir vykdys dangų tvarkymo darbus. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – rašoma komentare.

Pagal įstatymus numatoma, kad kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku ir kt. gali užtraukti baudą nuo 30 iki 90 eurų. Taip pat gali grėsti teisių atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius