Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nežymėtas Kalėdų Senelio „Porsche“ tikrino kelininkų darbą ir „matavo greitį“

Antradienį, 12 val., Kauno Rotušės aikštėje startavo unikalus 15min kalėdinis projektas. Rubrikos „Gazas“ žurnalistai sujungė dvi Lietuvos sostines – Kauną ir Vilnių. O pakeliui skaičiavo, kiek automobilių aplenks Kalėdų Senelio „Porsche 911 Carrera S“. Rezultatą rasite filmuoto siužeto pabaigoje.
„Gazas“ žurnalistai Kaune
Rubrikos „Gazas“ žurnalistai Kalėdų eglutę atvežė iš Kauno į Vilnių / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesioginės transliacijos, kuri truko ilgiau nei valandą, metu ekrane matėte besisukančios eglutės ženklą. Tai – skaitiklis, kuris fiksavo, kiek automobilių aplenkė Kalėdų Senelio roges (t.y. Kalėdų eglutę vežantį automobilį). Tokiu būdu sužinojome, ar prieš Kalėdas Lietuvos žmonės tikrai labai skuba. Juk ką tik skundėsi, kad keliai blogai valomi. O šis „Porsche“ yra labai geras kelio dangos indikatorius. Rezultatą rasite šio filmuoto siužeto pabaigoje.

VIDEO: Nežymėtas Kalėdų Senelio „Porsche“ tikrina kelininkų darbą ir „matuoja greitį“

Trys išbandyti kabrioletai: kuris geriausiai tinka vežti eglutei?

Tiesioginės transliacijos metu kalėdinis automobilis su eglute ant stogo pavirto improvizuota 15min studija. Buvo rodomi ir keli aktualūs iš anksto paruošti siužetai.

Žurnalistai Eglė Girdenytė ir Žilvinas Pekarskas tęsia pernai rubrikoje „Gazas“ pradėtą eksperimentų seriją. Atrodytų, logiška, kad Kalėdų eglę patogiau vežti automobiliu atviru stogu, o ne bagažinėje. Žinoma, nepažeidžiant KET.

Todėl šią savaitę Eglė ir Žilvinas išbandė net tris kabrioletus. Važiuojant „Porsche Boxster 718“, „Chrysler Sebring“ ir „Fiat Barchetta“ kilo daugybė klausimų: ar patogu (ir saugu) vežti eglę, ar nešalta? Atsakymus rasite filmuotuose siužetuose.

Kalėdų eglė dovanų?

Kalėdų Senelis su nykštuku iš Kauno ant automobilio stogo parvežė žaliaskarę Kalėdų eglę (kėnį), kurį kartu su kaleduegle.lt dovanojo 15min skaitytojams.

Prieš transliaciją buvo kviečiama pasipuošti savo automobilį Kalėdų dekoracijomis arba atvažiuoti kabrioletu ir apie 13.30 val. pasitikti šį Kalėdų Senelio „Porsche“ Vilniuje, „Maxima Bazė“ aikštelėje. Eglė atiteko įspūdingiausio, šventiškiausio automobilio savininkui!

Projekto partneriai: kaleduegle.lt (prekyba kalėdinėmis eglutėmis), „Stuttgart clinique“ („Porsche“ automobilių remontas ir nuoma) ir visi geros valios žmonės, paskolinę savo kabrioletus žiemos bandymams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius