-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nieko švento: Mastaičių kelių šlaitai tvirtinami antkapiais ir paminklais

Kauno rajono Mastaičių kaimo gyventojas užfiksavo neįprastą vaizdelį – gyvenvietės kelių šlaitus vietos seniūnija tvirtina antkapiais. 15min pakalbintas Alšėnų seniūnas Arūnas Stašaitis patikino nieko blogo tame nematantis: „Jums tai gal ir antkapiai, man – betono liekanos. Žmonės pakeitė paminklą nauju, o seną išmetė.“
Mastaičiuose kelio šlaitai tvirtinami antkapiais
Mastaičiuose kelio šlaitai tvirtinami antkapiais / Skaitytojo nuotr.

Į redakciją kreipėsi vienas iš Mastaičių gyventojų, ne vienu blogu žodžiu iškoneveikęs Alšėnų seniūną. Pasak jo, A.Stašaitis visiškai nesirūpina gyventojų gerove, nereaguoja į jų prašymus.

„Gyvename kvartale su žvyrkeliu, kuriame žaidžia daug vaikų, važinėja dviračiais. Prieš ketverius metus paprašėme seniūno įrengti greičio ribojimo ženklą. Nėra iki šiol. Nebūtų problema, jei niekas nelakstytų tuo žvyrkeliu.

Paklaustas, kas būtų, jei, neduok Dieve, kas nors nutrenktų vaiką, seniūnas atsakė, kad visus vaikus „konfiskuotų“. Mažieji negali būti kieme be tėvų priežiūros. Ką jau padarysi, bet kai šalikelėje pamatėme gulinčius paminklus, tvoreles, trūko nervai... Grioviai Mastaičiuose tvirtinami paminklais ir tvoromis iš kapų“, – teigė Mastaičių gyventojas.

Išklausęs nusiskundimus, Alšėnų seniūnas patikino, jog tai – vieno gyventojo kerštas jam: „Kur vaikai žaidžia? Ant kelio? Kaip taip gali būti? Kur tėvai? Už nepriežiūrą vaikus atimsim tada.

O dėl žvyrkelio... Šis klausimas yra pateiktas Kauno rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijai svarstyti. Greitį iki 40 km/val. ribojantį ženklą jau turime, belieka suderinti su visomis suinteresuotomis institucijomis dėl jo pastatymo. Laukiame komisijos sprendimo.

Pirmą kartą kreipėmės gal prieš pusantrų metų – tuomet atmetė prašymą be jokių argumentų. Pastatysim mes tą ženklą. Bet jis vaiko neišsaugos, jei žais ant kelio.

O tas žmogelis, kuris į jus kreipėsi, gavo iš seniūnijos įspėjimą, nes savavališkai pradėjo kasinėti valstybinę žemę – žvyrkelyje duobes, neva tai greitį mažinančius kalnelius, kasė, pakelėj medžius sodino. Mes greideriuojame, o jis duobes kasa. Kaimynai skundžiasi dėl tokių piktybinių kaimyno veiksmų. Tai dabar ieško jis visokių būdų, kaip seniūnui už tą įspėjimą atkeršyti. Jei nenustos, gaus didelę baudą.“

Karas tarp seniūno ir vieno iš Mastaičių gyventojų vyksta maždaug dėl 600 metrų ilgio (nuo „Via Balticos“ iki Miglės gatvės) žvyruotos Samanų gatvės. Joje – apie 40 namų.

Pasiteiravus, ar išties žvyrkelio šlaitai tvirtinami antkapiais, seniūnas patikino, jog tai – betono atliekos. Ir kalba jau eina ne apie Samanų, o Miglės gatvę.

Skaitytojo nuotr./Mastaičiuose kelio šlaitai tvirtinami antkapiais
Skaitytojo nuotr./Mastaičiuose kelio šlaitai tvirtinami antkapiais

„Antkapių jokių nėra, ten suvežtos betono atliekos, skirtos sustiprinti griovio šlaitą. Vėliau tas griovys bus kanalizuotas. Kelias įrengtas palei melioracijos griovį, tad slenka. Iš kur atvežtos tos atliekos? Atliko nuo kažkokių statybų. Jums tai panašu į antkapius? Man tai – betoninės liekanos“, – įsitikinęs kalbėjo seniūnas.

Pasiūlius jam atsiųsti nuotrauką, kurioje aiškiai užfiksuotas griovyje gulintis antkapis su žmonių vardais ir pavardėmis, A.Stašaitis patikino: „Betono gabalas kažkoks įmestas. Raides nutrinsim, jei tai jus išgelbės. Žmonės stato naujus paminklus ir šiukšles išmeta pagal kapinių tvorą. Griauna tvoreles, ardo betoną. O kur man juos dėt? Kapinių tikrai niekas nenaikina šiais laikais. Tai tik betono atliekos, kurios turėjo keliauti į sąvartyną, o tapo medžiaga, skirta šlaito stiprinimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius