Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota akimirka sukėlė abejonių: ar buvo pažeistos Kelių eismo taisyklės?

Į redakciją kreipėsi skaitytojas, sunerimęs dėl kelyje matytos situacijos. Užfiksuota akimirka, kuomet mieste važiuojantis betono maišytuvas tiesiog išpila vandenį ant kelio. Skaitytojas klausia: ar tokia situacija yra Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimas?

Temą galite siūlyti gazas@15min.lt

„Temperatūra lauke apie 0 – taigi vanduo galimai užšals po kažkiek laiko. Manau gali būti įdomus klausimas ir kitiems“, – teigia skaitytojas.

Kaip teigiama Lietuvos policijos kelių tarnybos atsakyme 15min, toks elgesys neturėtų būti toleruojamas.

VIDEO: Skaitytoją sutrikdė užfiksuota akimirka: pažeistos kelių eismo taisyklės ar ne?

„Kelių eismo taisyklių 9 punkte nustatyta, kad eismo dalyviai privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, nesudaryti kliūčių jų eismui, taip pat siekdami išvengti nuostolingų padarinių arba juos sumažinti privalo imtis visų būtinų priemonių, išskyrus tuos atvejus, kai dėl to kiltų pavojus jų pačių, kitų žmonių gyvybei ar sveikatai arba tokios priemonės padarytų dar daugiau žalos palyginti su ta, kurios būtų galima išvengti.

Atsižvelgiant į šią teisės akto nuostatą, manome, kad esant šalčiui, išbėgęs vanduo gali sudaryti pavojingą situaciją (suformuoti slidų paviršių), o tai gali kelti pavojų kitiems eismo dalyviams. Be abejo, policijos pareigūnai tokį vairuotoją privalo įspėti“, – teigiama komentare.

Tad ir galima daryti išvadą, kad nufilmuotoje situacijoje buvo pažeistos KET.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius