Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo birželio 1 d. automobilių techninės apžiūros kainas nustatys LTSA: paskelbtas projektas

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) parengė privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros maksimalių kainų nustatymo metodikos projektą. Siekdami, kad techninės apžiūros kainų skaičiavimo kriterijai būtų aiškūs ir skaidrūs kuo didesnei visuomenės daliai, LTSA kviečia išreikšti savo nuomonę ir pateikti konkrečius pasiūlymus, rašoma pranešime.
Kaip techninių apžiūrų stotys dirba per karantiną
Kaip techninių apžiūrų stotys dirba per karantiną / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje parengtos techninės apžiūros maksimalių kainų nustatymo metodikos tikslas – nustatyti skaidrią, sąnaudomis pagrįstą ir užtikrinančią reikiamą paslaugų kokybę techninės apžiūros atlikimo kainą.

Kiek didės kaina

Kaip anksčiau rašė 15min, Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ atstovas ryšiams su visuomene Renaldas Gabartas, komentuodamas situaciją džiaugėsi tokiu pasiūlymu. Jo teigimu, iki šiol TA paslaugų kainas nustatinėjo politikai. Todėl kainos nedidinimas buvo populistinis įrankis artėjant rinkimams į Seimą.

Anksčiau Renaldas Gabartas 15min yra sakęs, kad techninės apžiūros kaina lengvajam automobiliui turėtų didėti maždaug 2 Eur. Šiuo metu TA kaina lengvajam automobiliui, varomam benzinu, siekia 14,45 Eur, dyzeliu – 18,20 Eur, varomam dujomis – 23,40 Eur.

Pasak R.Gabarto, kol naujoji maksimalių privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros kainų nustatymo metodikos formulė nėra patvirtinta, tiksliai pasakyti, kaip galėtų keistis vizito į techninės apžiūros stotį kaina, šiuo metu nėra galimybių.

Kam būtina diskusija

„Kadangi tokia metodika rengiama pirmą kartą, manome, jog būtinas atviras dialogas su visuomene. Metodika paskatins iš naujo peržiūrėti techninės apžiūros kainas ir jas įvertinti, tačiau tiksliai pasakyti, kaip galėtų keistis vizito į techninės apžiūros stotį kaina šiandieną dar per anksti. Šiame etape norime, kad į viešą metodikos projekto svarstymą įsitrauktų ne tik verslo įmonės, bet ir žmonės, kurie šiuo metu už asmeninio lengvojo automobilio apžiūrą kas dvejus metus sumoka nuo 14,48 Eur iki 23,46 Eur, jei automobilis varomas dujomis", – sako LTSA direktorius Genius Lukošius.

Visi gauti pasiūlymai bei argumentai bus vertinami bei naudojami tobulinant techninės apžiūros kainų skaičiavimo metodiką.

Šiuo metu parengtas projektas yra paskelbtas viešai teisės aktų projektų informacinėje sistemoje ir prieinamas visiems norintiems susipažinti. LTSA kviečia visuomenę bei suinteresuotas šalis iki birželio 10 dienos teikti pasiūlymus ir pastabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius