-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo liepos nebus galima važinėti avarijose stipriai apgadintais automobiliais

Daužtus, skendusius ir pripažintus nebeeksploatuojamais automobilius nuo liepos mėnesio Lietuvoje bus uždrausta registruoti, skelbia portalas alfa.lt.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lietuva tarp kitų Europos Sąjungos valstybių garsėja kaip šalis, kurioje nepataisomai sudaužyti automobiliai atgimsta antram gyvenimui. Apie lietuvius auksarankius gandai sklinda ne veltui – čia lengvai surenkami automobiliai iš trijų, keturių ar net daugiau sudaužytų automobilių. Siekiant apsisaugoti nuo automobilių donorų šalyje bei nesąžiningų prekeivių, nuo liepos mėnesio įsigalioja Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pasikeitimai, draudžiantys registruoti nepataisomais pripažintus automobilius.

Po eismo įvykio nustačius, kad remontuoti automobilį nebetikslinga, Lietuvoje jo niekada nebus galima eksploatuoti.

Pasak portalo alfa.lt, praėjusių metų viduryje Seime buvo patvirtinti motorinių transporto priemonių registracijos pakeitimai. 27 straipsnio šeštoje dalyje rašoma, kad kai draudimo įmonė, apdraudusi atsakingo už eismo įvykio metu padarytą žalą asmens civilinę atsakomybę, nustato, kad eismo įvykio metu transporto priemonę remontuoti ekonomiškai netikslinga, informaciją apie šią transporto priemonę turi pateikti kelių transporto registrui, o tokios transporto priemonės registracija panaikinama ir netenka teisės sugrįžti į Lietuvos viešąjį eismą.

Po eismo įvykio nustačius, kad remontuoti automobilį nebetikslinga, Lietuvoje jo niekada nebus galima eksploatuoti. Lygiai tokia pati tvarka galios automobiliams iš užsienio. To paties straipsnio septintoje dalyje rašoma, kad motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos, kurios dėl sugedimo ar susidėvėjimo baigtos eksploatuoti užsienyje, Lietuvoje nebus registruojamos.

„Jeigu kasmet įvyksta virš trijų tūkstančių eismo įvykių, kurių metu jau sužeidžiami žmonės, tai pusė visų avarijų, galima sakyti, pakankamai stiprios. Dažniausiai eismo įvykyje dalyvauja dvi transporto priemonės, tai, mano prognozėmis, tokių automobilių gali atsirasti virš tūkstančio kasmet“, – pasakojo Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius