Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kurios Panevėžio organizacijos atstovai – geriausi vairuotojai

Panevėžio darbo rinkos mokymo centras miesto įmones, įstaigas ir organizacijas Saugaus eismo dienos proga pakvietė į tradicija jau tapusias varžybas. Jų metu dalyviai turėjo ne tik pademonstruoti meistriškumą slalomo trasoje, bet ir važiuoti ekonomiškai bei įrodyti teorines žinias.
Konkursas Saugaus eismo dienai paminėti
Konkursas Saugaus eismo dienai paminėti / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Visą savaitę Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodrome vykęs renginys penktadienį buvo vaikinuotas apdovanojimų ceremonija. Iš viso čia savo jėgas išmėgino net 33 komandos. Organizatoriai pasidžiaugė ir susidomėjimo sulaukusia moterų įskaita, kur varžėsi 7 moteriškos ekipos.

Praktinio vairavimo rungtyje visų dalyvių laukė trys skirtingi automobiliai – „Volkswagen ID3“, „Kia Stonic“ ir „Toyota Hilux“. Važiuojant pirmuoju buvo vertinamas ne tik trasos įveikimo laikas, bet ir elektros sąnaudos, tad dalyviai turėjo rasti optimaliausią balansą tarp greičio ir taupumo.

Tuo metu prie likusių automobilių vairų sėdę komandos nariai Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodromo trasą turėjo įveikti kuo greičiau. Čia organizatoriai pasitelkė visą fantaziją ir autodromo galimybes. Reikėjo manevruoti ir sustoti ant slidžios dangos, apsisukti ribotame plote, manevruoti atbulomis ar siaurais tarpais tarp gairelių. Kiekviena klaida čia taip pat kainavo brangias baudos sekundes.

Po praktinio važiavimo komandos narių laukė ir teorinė rungtis – po vieną skirtingą užduotį reikėjo atlikti kiekvienam ekipos vairuotojui. Dalyviai turėjo pasikliauti akimis bei uosle ir atspėti, kokie techniniai skysčiai įpilti į kurį indą.

Taip pat reikėjo išspręsti ir du iš dešimties klausimų sudarytus testus. Vienas jų buvo apie Kelių eismo taisykles, kitas – apie ekonomiško vairavimo principus. Verta pažymėti, kad būtent testai ir pakišo koją daugeliui dalyvių, o kai kurias ekipas, kurios praktinėje rungtyje rodė į aukščiausias pozicijas pretenduojančius rezultatus, apskritai išstūmė iš lyderių trejetuko galutinėje rikiuotėje.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Konkursas Saugaus eismo dienai paminėti
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Konkursas Saugaus eismo dienai paminėti

Suskaičiavę galutinius rezultatus organizatoriai apdovanojo tris sėkmingiausiai pasirodžiusias ekipas. Šių metų konkurso nugalėtojais tapo VĮ „Regitra“ Panevėžio padalinio kolektyvas. Nors ir jie padarė klaidų tiek vairavime, tiek teorijoje, bet galutinis jų laikas dvylika sekundžių buvo geresnis už antrą vietą iškovusią „JMA Panevėžys“ komandą.

Trečioje vietoje įsitvirtino UAB „Kriautė“ atstovai, antrai vietai nusileidę kiek mažiau nei minutę, o artimiausius varžovus už savęs palikę vos dviem sekundėmis.

Geriausių komandų dešimtukas šiemet atrodė taip:

  1. VĮ „Regitra“
  2. „JMA Panevėžys“
  3. UAB „Kriautė“
  4. UAB „Auresa“
  5. VšĮ „Panevėžio profesinio rengimo centras“
  6. UAB „Eismo valdymo sistemos“
  7. VšĮ „Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis“
  8. UAB „Naftėnas“ ir UAB „Tepalita“ jungtinė antroji komanda
  9. Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba
  10. AB „Linas Agro“.

Organizatoriai taip pat apdovanojo ir tris greičiausias moterų įskaitos komandas. Geriausiai damų gretose pasirodė Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos pareigūnių komanda. Antroje vietoje įsitvirtino Panevėžio darbo rinkos mokymo centro moterys, o trečiosios vietos prizus susižėrė Panevėžio miesto GMP ekipa.

Taip pat buvo apdovanoti ir kelių atskirų rungčių nugalėtojai. Organizatoriai nusprendė įvertinti ekonomiškiausiai elektromobiliu „Volkswagen ID3“ elektromobiliu važiavusį dalyvį. Čia geriausią rezultatą parodė UAB „Auresa“ komandos narė Kristina Šipelytė. Ji trasą įveikė pademonstruodama 18,4 kWh rezultatą.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Konkurso Saugaus eismo dienai paminėti apdovanojimų ceremonija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Konkurso Saugaus eismo dienai paminėti apdovanojimų ceremonija

Prizais apdovanoti ir mažiausiai klaidų teorinėje dalyje padarę dalyviai. Nors nė vienam nepavyko KET testo išspręsti be klaidų, tačiau vos po dvi klaidas padarė ir papildomus prizus iškovojo UAB „Jaukurai“ atstovė Gintarė Šateikaitė, AB „Linas Agro“ narė Silvija Lukošiūnaitė, Lietuvos muitinės atstovas ir ilgametis panašių renginių dalyvis Virginijus Kaušakys bei UAB „Eismo valdymo sistemos“ atstovas Paulius Puodžiunas.

Padėkas už pagalba organizuojant šį tradicinį konkursą Panevėžio darbo rinkos mokymo centro vadovas Valentinas Masilionis įteikė ir visiems partneriams, prisidėjusiems prie renginio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius