-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paradoksas: pakaunėje įrengtas žiedas, kuriame draudžiama važiuoti ratu

Akademijos gyvenvietėje esančio kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai remontas baigtas pernai, tačiau iki šiol vairuotojams kyla klausimų, kaip reikia važiuoti Kauno kryptimi. Paradoksas, bet naujai įrengtame žiede eismas ratu draudžiamas.
Sankryža Akademijos miestelyje
Sankryža Akademijos miestelyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

15min redakcija sulaukė skaitytojo Pauliaus laiško. Vyras pasakojo, kad po to, kai buvo baigta rekonstruoti sankryža Akademijoje ties nusukimu į Kauną, buvo įrengtas žiedas, dėl kurio kilo problemų važiuojant miesto kryptimi.

Rekonstrukcijos metu iki trijų eismo juostų buvo praplatintas viadukas. Atsirado dvi juostos važiuojantiems nuo Šakių plento miesto link.

„Tarsi yra du variantai: nusukti dešiniau iš pirmos eismo juostos nuo viaduko esančiu nuvažiavimu, kurio greitėjimo juosta įsilieja į kelią „Via baltica“ ir yra labai trumpa, arba įvažiuoti į žiedą ir rinktis atitinkamą išvažiavimą Kauno link su su saugesne ir ilgesne greitėjimo juosta“, – pasakojo skaitytojas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sankryža Akademijos miestelyje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sankryža Akademijos miestelyje

Tačiau problema, pasak jo, atsiranda tada, kai, artėjant prie žiedo nuo Šakių plento, pastebimas kelio ženklinimas ir ženklas nurodantis, kad žiedu galima važiuoti tik tiesiai – Noreikiškių link.

„Juk žiedinėje sankryžoje visada turėtų būti galima važiuoti ratu. Jei tikrai negalima važiuoti žiedu aplink ar Kauno link atvažiavus nuo Šakių plento, tai kam tas žiedas reikalingas buvo ir kodėl rekonstrukcijos metu padaryta tokia trumpa bei nesaugi greitėjimo juosta, kuria norima priversti važiuoti Kauno link neįvažiuojant į žiedą“, – stebėjosi ir klausimus uždavinėjo Paulius.

Vyras teigė, kad daugelis vairuotojų iki šiol renkasi galimai saugesnį važiavimą Kauno link – per žiedą ir nuvažiavimą su ilgesne greitėjimo juosta, tačiau už tai yra baudžiami policijos pareigūnų.

15min žurnalistui fotografuojant žiedą iš tiesų kone kas antras vairuotojas įvažiavęs į žiedą rinkosi ne pirmą išvažiavimą, o antrąjį – Kauno link.

Žiedu – tik tiesiai

Skaitytojo klausimus nusiuntėme Kauno kelių policijos valdybos pareigūnams.

„Kauno r., Akademijos mstl., Universiteto g. ir kelio Nr. 140 sankryžoje, kurioje eismas vyksta ratu, įrengti kelio ženklai ir kelio horizontalusis ženklinimas vairuotojams nurodo vadovautis kelio ženklu Nr. 507 ir kelio horizontaliuoju ženklinimu Nr. 1.16, kurie sankryžoje nustato eismo tvarką, leidžiančią važiuoti tik tiesiai, todėl žiedinėje sankryžoje yra privaloma pasirinkti pirmąjį išvažiavimą“, – teigiama policijos komentare.

Kartu su laišku buvo pridėta ir minima važiavimo schema. Pareigūnai įspėjo, kad važiavimas tokia kryptimi prieštarauja įrengtiems kelio ženklams ir esamam kelio horizontaliajam ženklinimui.

Važiavimas žiedu
Važiavimas žiedu

Pareigūnai priminė, kad važiuojant Kauno r., Akademijos mstl., Universiteto g. ir kelio Nr. 140 sankryžoje vairuotojai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių ir vadovautis įrengtais esamais kelio ženklais iki bus nustatyta kitokia eismo organizavimo tvarka ir atitinkamai pakeisti kelio ženklai ir kelio horizontalusis ženklinimas.

Pažeidimas užtraukia baudą pagal LR ANK 417 str. 1d., kuri siekia nuo 30 iki 90 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius