Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Palangos poilsiautojus išgąsdino lietus – prie remontuojamo įvažiavimo spūsčių nėra

Tai turėjo būti dramatiškas reportažas apie tai, kaip didžiulė automobilių kolona skęsta dulkėse ir ilgai gaišta, norėdami įvažiuoti į Palangą. Taip nenutiko. Joninių orai taip atbaidė poilsiautojus, kad penktadienio pavakarę eismas remonto ruože buvo lyg savaitės viduryje. Toks pat buvo ir šeštadienį.
Kelio remontas Palangoje
Kelio remontas Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tie, kurie pabūgo blogo oro, panašu, kad suklydo. Bent jau per pietus šeštadienį Palangoje žydravo giedras dangus ir šildė saulė.

15min nuotr./Palangoje – giedras dangus
15min nuotr./Palangoje – giedras dangus

Išvyka dviračiais į karštą Palangos tašką. Miname į Kretingos pusę, kur prie pagrindinio miesto išvažiavimo vyksta didžiuliai kelio remontai.

Dviračiai šiuo atveju daug patogiau už automobilį – juk turėtų būti didžiulė automobilų kamšatis.

Spūsčių nesimato ir toje sankryžoje, kur susikerta atvykstančiųjų keliai iš Šventosios bei Klaipėdos, ties dviem degalinėmis.

Pievomis judame eismo žiedo link. Automobilių iš tiesų yra. Jie pavingiuoja iš grunto suformuotais takeliais ir ramiai nurūksta toliau. Ką tik palijo, todėl ir dulkių nėra. Vietiniai sako, kad nėra dulkių ir taip – šie keliai nuolat drėkinami.

Keletas Palangos gyventojų, paklausti, ką jie mano apie šiuos kelių remontus, ar nebus sugadintas turizmo sezonas, reaguoja ramiai. Jie tikisi ne tik patogumo atvykstantiems.

Nemažai vietinių galės paprasčiau išvažiuoti iš šalutinių gatvių, nuvykti į kolektyvinius sodus: „Nepatenkintų visada rasi, tačiau faktas – iki šiol būdavo labai nepatogus eismas. Kyla gandų, kad kelias platinamas ir dėl to, jog ketinama apmokestinti įvažiavimą į miestą, tačiau, rodos, tai tik gandai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelio remontas Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelio remontas Palangoje

Iš tiesų žmonės kiek griežė dantį, kai karštais penktadieniais visi norėjo patekti į kurortą, o eismą reguliuodavo laikini šviesoforai. Tuomet kelininkai ir drėkinti nespėdavo.

Lietus ir atvėsęs oras Joninių savaitgaliui Palangą paliko likimo valiai, todėl ir eismas nebuvo aktyvus, nesusidarė transporto spūsčių.

Palangiškiai pamena, kad meras Šarūnas Vaitkus buvo žadėjęs dar iki birželio išasfaltuoti dvi eismo juostas ir toliau tęsti kelio platinimo darbus.

Šio pažado įvykdyti nepavyko, tačiau yra dvi eismo juostos spausto grunto, kuriuo automobiliai gana greitai juda.

Kartais čia rieda ir dviračiai. Tai neatrodo saugu, bet nelaimių kol kas pavyko išvengti.

Faktas yra ir tai, kad remontuojamas kelio ruožas dviračiais ar pėsčiomis judėti yra neskirtas. Reikia ieškoti kelio pievelėmis ar takeliais palei namus šiaurinėje kelio pusėje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelio remontas Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kelio remontas Palangoje

Kelio remonto darbus numatoma baigti kone kartu su sezono pabaiga ir rudens lygiadieniu – rugsėjo 22 dieną. Remonto darbų suma siekia per 7 milijonus eurų.

Kas bus padaryta? Kretingos gatvė virs keturių eismo juostų keliu su skiriamaja juosta. Taip pat bus įrengti dviračių takai, pėsčiųjų perėjos, autobusų stotelės. Be to, bus pagerintas išvažiavimas į Kretingos gatvę iš gyvenamųjų namų kvartalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius