Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palei Nemuno krantą Kauno rajone tiesiamas dviračių takas artėja prie Kulautuvos

Kauno rajono savivaldybė baigia tiesti dviračių taką dešiniuoju Nemuno krantu nuo Šilelio kaimo. Netrukus jis turėtų pasiekti kurorto zoną siekiančią Kulautuvą.
Kulautuvos dviračių takas
Dviračių takas Kauno rajone / Kauno savivaldybės nuotr.

Kaip informuoja Kauno rajono savivaldybė, projektą šiek tiek pristabdė teisiniai ginčai su privačių valdų savininkais, per kurių teritoriją driekiasi suplanuota trasa. Dėl šios priežasties dviračių takas smarkiai vinguriuoja, vietomis jį teko siaurinti, nes valstybinės žemės juosta labai maža.

Daugiausia kliūčių atsirado nedideliame Karnavės kaime. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius patvirtino, kad kompromisai su savininkais jau pasiekti ir dviračių takas bus tiesiamas toliau.

„Iki Kulautuvos liko maždaug 150 metrų, darbus baigsime, kai tik gausime lėšų“, - tvirtino jis.

Trasa driekiasi šalia įspūdingo Netonių kalno, kurį pamėgo parasparnininkai ir motoskraidyklininkai. Priešais atsiveria Kačerginės prieplauka, vaizdingi šlaitai ir pušynai. Nemuno vingyje įsikūrusi Karnavė. Šiame kaimelyje kelininkai įrengė upelio protaką, liko išasfaltuoti nedidelę atkarpą iki Kulautuvos karjero.

Dviračių takas dar nebaigtas, o jam vėl iškilo grėsmė: kai kurie automobilių vairuotojai, nepaisydami draudžiamųjų ženklų, veržiasi į šį vaizdingą pakaunės kampelį. Ypač daug motorizuotų chuliganų čia zvimbia savaitgaliais. Jie ne tik gadina tako dangą, bet ir kelia grėsmę dviratininkams, šią zoną pamėgusiems bėgikams, pėstiesiems turistams.

Pastebėję pažeidėjus, nufotografuokite jų automobilius (su valstybiniais numeriais), užfiksuokite laiką ir atsiųskite Kauno rajono savivaldybei (spauda@krs.lt) arba Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius